Anfallaren Petri Pollarinen förstärker Blue Fox

Petri Pollarinen hemma från Toholampi, men som senaste säsong representerade Nurmon Jymy i division 2 kommer att spela med Blue Fox under den kommande säsongen. Petri är en snabb och ettrig högerfattad anfallare.

Petri anger snabbheten och skottet som sina styrkor.
Foto: Ville Pohto villepohto.kuvat.fi


När vi ringer upp Petri för en intervju är han precis påväg på träning och ber oss ringa pånytt lite senare. Andra gången vi får tag på honom berättar han att han varit på gång till Blue Fox redan tidigare. – Jag har skiftesarbete vilket har inneburit att jag har haft svårt att kombinera arbete och innebandy, men nu kommer jag inom kort att byta till dagjobb och då beslöt jag mig för att satsa lite mera på innebandyn säger Petri.

Petri berättar att han började med innebandy i lågstadiet. – Från sjunde klass började vi spela i förbundets serier. Jag började i Toholammin Urheilijat, men sen flyttade jag över till Kannuksen Ura. I Kannus hade vi ett riktigt bra juniorlag och när vi var B-juniorer tog vi oss ända till FM-serien. I FM-serien slutade vi på fjärde plats. Miika Lamu tränade oss och i laget spelade bland andra Marko Lamu och Petri Widgren. När jag gick i gymnasiet flyttade jag till Tammerfors och spelade med Gunners A-juniorer.

Petri berättar att han också hållit på med volleyboll, men innebandy var alltid huvudgrenen. – På somrarna har jag spelat en del boboll och så har jag tävlat lite i löpning.

Varför har det kommit så många bra innebandyspelare från Toholampi?

- Toholampi är en liten by och där finns inte så mycket annat att göra. Vi hängde ganska mycket i hallen som barn och spelade. Vår familj var också grannar med familjen Keskisipilä med bröderna Harri och Jukka som båda spelat i Salibandyliiga.

Vilka är dina styrkor som innebandyspelare?

- Jag är rörlig, snabb och så har jag ett bra skott. Det bygger mitt spel på. Uthålligheten är också en av mina styrkor.

Petri vill ännu bli mera mångsidig i sitt spel. – Alla områden kan ännu utvecklas. Mina starka sidor kan bli ännu starkare och jag kan förbättra min svagheter. A och O är att utvecklas. Blue Fox kunde erbjuda mig ett så bra paket där jag får träna med SPV och spela matcher med Blue Fox i Divari så det kunde jag inte tacka nej till. Farmavtalet möjliggör att jag kan träna 4-5 gånger i veckan med både SPV och Blue Fox och det ser jag som idealiskt. Jag vill testa att spela så högt upp som möjligt i seriesystemet när jag nu får chansen.

- Min målsättning för säsongen är att ta en plats i den spelande truppen säger Petri. Jag vill hjälpa laget i anfallet och med målgörandet. Laget har fått behålla sin stomme och det ser bra ut. Jag vet att här finns Divaris bästa publik för det fick jag uppleva när jag för några säsonger sedan spelade med ISB här. Jag hoppas att publiken fortsätter stöda oss på samma sätt.

- Jag känner inte till motståndarna i Divari så bra, men Indians verkar var starka säger Petri. M-Team tror jag också har ett bra lag på benen.

Petri säger att han förstår lite svenska, men inte så mycket. – Jag hoppas att jag lär mig lite mera under säsongen.

Johnny Ojala har berättat att han försökte värva dig till Blue Fox redan när du spelade i ISB, kan du berätta om den episoden?

- Jo, det var så att Blue Fox spelade i numerärt överläge och Ojala spelade på backplats. Jag spelade på toppen av vår försvarsformation och hade som uppgift att försvara mot Ojala. Plötsligt när Ojala har bollen börjar han prata med mig. Han sa: ”Du borde komma med oss och spela nästa säsong.” Jag måste medge att jag blev rätt så konfunderad över att han försökte värva mig mitt i matchen. Vi pratade om saken efter matchen också, men just då kunde jag inte satsa på innebandyn på grund av mitt jobb.

Petri vill ännu hälsa till publiken att han hoppas kunna bjuda på trevliga stunder under säsongen. – Jag ser verkligen fram emot att spela framför min nya hemmapublik!

Markus Åbbs kommentarer: Vi försökte få hit Petri redan för några säsonger sedan, men denna gång lyckades det. Petri har ett bra och snabbt skott. Han gör ett bra jobb för laget och det kommer vi att få se under säsongen.

Petri Pollarinens spelarprofil