Pekka Kontturi från Woodcutters till Blue Fox

Få spelare har tidigare tagit steget från Woodcutters till Blue Fox, men Pekka Kontturi har inför denna säsong valt att ta det steget. – Det är klart att det var spännande i börja att se hur jag skulle bli emottagen, men nu känns det riktigt bra säger Pekka när vi får tag i honom när han är ute och går med hunden.

Pekka Kontturi här till höger i Woodcutters-dräkten.
Foto: Glenn Hägg


Pekka berättar att han började med innebandy när han var i 17-18 års åldern. Först som hobby, men sen mer och mer på allvar. – Jag spelade tidigare både ishockey och fotboll, men till slut blev innebandyn nummer ett. I ishockey och fotboll var jag målvakt, men på något vis kände jag att jag vill testa på att vara anfallare i innebandy. Jag spelade fotboll i VPS tills jag var 20 år och jag fick till och med vara reservmålvakt i ligan i ett par-tre matcher.

Pekka har svårt att säga vad som är hans styrkor som innebandyspelare. – Spelögat och målgörandet får jag väl ända säga. I alla fall har jag lyckats någorlunda med målgörandet under tidigare säsonger. Anfallsspelet överlag har väl varit min styrka. Ibland har jag varit lite för anfallsglad, men jag tycker jag har blivit bättre på försvarsarbetet.

Pekka tycker att han fortfarande kan utveckla allt inom innebandyn. – Jag har här fått en del nya tips om försvarsspelet. Det är bra att få nya syner på saker och ting. Det finns ännu att utveckla även på anfallssidan. Jag har fått hör en del nya saker som ingen har sagt åt mig tidigare så på det sättet har det varit bra att byta förening.

- Vi gör en hård satsning på att nå en topp-tre placering i Divari säger Pekka. – Vi har tränat hårt och vi har ett bra lag. Personligen så siktar jag på att göra min bästa säsong hittills i karriären. Jag har aldrig tidigare tränat så här mycket innebandy på sommaren.

- Det är svår att säga vilka andra lag som kommer att finnas med i toppen. Det är svårt att riktigt veta vad som hänt på spelarfronten hos de olika lagen, men M-Team och Indians lär finnas med där i toppen och kanske Steelers säger Pekka.

Vad var det då som förde Pekka från Woodcutters till Blue Fox?

- Det är klart att det är inte lätt att flytta över till en gammal lokalmoståndare, men beslutet växte fram under slutet av förra säsongen. Jag har tidigare hört mycket bra om föreningen och jag beslöt mig för att komma på try out. Det är klart att det var lite spännande i början, men det har gått riktigt bra. Det känns som ett bra beslut och det gör gott att byta förening. Jag har fått en nytändning i karriären. Jag har blivit bra bemött av laget och det har gått bra att anpassa sig.

En intressant detalj är att Pekka alltid tränar med långbyxor, så vi måste fråga varför?

- Jag brukar säga i omklädningsrummet att jag har så stora muskler och att de värms upp så långsamt och att det är därför som jag måste ha långbyxor säger Pekka och skrattar. Nej, men jag tycker att jag får bättre värme om jag har långbyxor på mig. Normalt brukar jag också ha collegetröja på mig, men den har jag fått lämna bort eftersom vi har tränat så hårt i sommar.

Pekka säger att han förstår svenska rätt så bra och att han pratar lite svenska.

Pekka vill ännu avsluta med några ord till publiken. – Jag hoppas att de tar bra emot mig trots att jag kommer från en lokalmotståndare. I annat fall måste jag vinna över dem på min sida. Det brukar alltid var mycket ljud från läktaren i Stjärnhallen och det ska bli fint att få spela hemmamatcher där.

Markus Åbbs kommentarer: "Jag tror att vi kommer att få se mycket bra av Pekka under säsongen. Han har tränat bra i sommar. Han har ett fantastiskt spelöga och när han hittar sin plats i laget så kommer han att göra bra resultat.

Foto: Tommy Backman

Pekka Kontturis spelarprofil