Blue Fox förlorade i hemmapremiären

Blue Fox och USB bjöd på en riktig rysare på lördagkvällen i Stjärnhallen. Tyvärr blev det förlust i hemmapremiären mot nykomlingen USB från Nystad för Blue Fox herrar.

Janne Karvonen var bäst i hemmalaget med två mål och en assist.

Redan efter 38 sekunder i den första perioden kommer USB igenom i ett friläge, men Mikael Enlund i Blue Fox målet kan rädda. Efter knappa fem minuters spel skapar USB en situation i Blue Fox:s sarghörn och plötsligt står det 0-1 till bortalaget, Matti Alavuotila är målgörare. Hemmapubliken behöver inte vänta länge på kvitteringen. 43 sekunder senare får Janne Karvonen en passning av Markus Backlund och slår med backhand upp bollen i nättaket. 20 sekunder efter 1-1 målet får Jori Isomäki bollen och prickskjuter in 1-2 i bortre nedre hörnet. När knappt halva perioden gått får Jarno Pahkakangas tag i bollen på egen planhalva och efter att ha åkt slalom mellan USB-spelarna kan han slå in bollen i mål. Vid tiden 12.52 i första perioden blir Magnus Holm knäskadad och får ledas av plan. Han blir borta resten av matchen. Efter den här incidenten blir det mer och mer gruff i matchen och domarna får problem att hålla en klar linje. Första perioden slutar med Blue Fox ledning 3-1.
Efter bara 26 sekunder i period två kan Johnny Ojala på passning av Kim Nyström pricka in 4-1 för Blue Fox. USB vill inte ge sig och efter två snabba mål av Taneli Ahtiainen och Matti Alivuotila knappar man in till 4-3. Tuomas Puutio slår en lång passning som Janne Karvonen lugnt plockar ner och behärskat slår i mål, 5-3 till Blue Fox. Vid 31.30 får USB:s Michael Fager en femminuters utvisning. Blue Fox:s får igen chansen att utöka sin ledning, men istället kan Eemeli Salin springa sig fri och slå in 5-4 för USB i numerärt underläge. Vid 36.18 drar Kim Nyström på sig en utvisning och efter 36 sekunder står det 5-5 till USB, målgörare Jussi Lännistö.
Till period nummer tre går Blue Fox ner på två kedjor och spelet blir avvaktande ställningskrig. Efter drygt halva tredje perioden gör matchens lirare Matti Alivuotila sitt tredje mål för kvällen på pass av Janne Tissari och USB går för första gången upp i ledning med 5-6. Knappt två minuter senare kan man utöka sin ledning till 5-7 genom Jarkko Takkinen. Blue Fox tar då Time Out och försöker ordna upp spelet. Vid tiden 53.48 kan Blue Fox reducera genom Kim Nyström på pass av Jori Isomäki. Vid 56.59 drar USB på sig en tvåminuters utvisning och Blue Fox får chans att kvittera. I power play får Janne Karvonen iväg ett skott mot bortre krysset som USB målvakten Harri Soini gör en fenomenal räddning på.
Avgörande för matchen var att USB:s målvakt blev bättre och bättre så länge matchuret tickade samtidigt som Blue Fox inte satte sina chanser. Blue Fox drog på sig fem tvåminuters utvisningar och USB hade 3 x 2 minuter + 1 x 5 minuter. Blue Fox klarade inte av att göra ett enda mål i numerärt överläge samtidigt som USB gjorde två mål i numerärt överläge och ett mål med en man mindre på plan.
Matti Alivuotila utsågs till bäste spelare i USB och Janne Karvonen i Blue Fox.

Innebandyförbundets statistik från matchen hittar du här.