Från militärtjänstgöring till seriestart

När vi får tag i Anton Kallvik har han just fått ledigt för kvällen. Anfallaren Kallvik utför nämligen för tillfället sin militärtjänstgöring som militärpolis i Kauhava. – Jag ska vara här till 4:e oktober berättar Anton, vilket betyder att jag blir hemförlovad strax efter seriestarten.

Anton Kallvik hoppas förbättra sin fysik och spelförståelse till den kommande säsongen.
Foto: Glenn Hägg


Anton berättar att det har varit betydligt svårare att kombinera militärtjänstgöring och innebandy än vad han hade trott. - Det har varit svårare att få ledigt för träning än vad jag trodde. Jag har istället fått träna på egen hand. Jag har verkligen saknat den gemensamma sommarträningen. Även om den är jobbig så ger den otroligt mycket.

Anton som skrivit kontrakt för den kommande säsongen berättar att han började med innebandy i lågstadiet på tvåan eller trean. - Jag hade Jori Isomäki som gymnastiklärare och det var han som lärde oss grunderna. Sen höll jag på med både fotboll och innebandy, men innebandyn vara mera fartfylld och intressentare så jag satsade på den.

Anton ser snabbheten som sin främsta styrka på innebandyplanen. – Det finns alltid saker att förbättra. Främst är det fysiken och spelförståelsen som jag vill förbättra, men även poängskörden.

Anton har som sin personliga målsättning att ta en plats i den spelande truppen. – Med tanke på att jag inte har kunnat delta i den gemensamma sommarträningen och med tanke på att vi verkar få en rätt så stark och bred trupp så är min första målsättning att få speltid.

- Med den trupp vi har så tycker jag att vi ska ha chans att nå ligakvalet säger Anton. – Jag har hört att det har varit mera folk på sommarträningarna än tidigare. Med en bred trupp och bra förberedelser borde vi kunna nå en topp tre placering.

Anton tror att Indians och M-Team kommer att finnas med i toppen av Divari. – Men det är en vild gissning säger han.

Favoritglass?


Lösglass med chokladströssel.

Favoritsommarlåt?

Det var svårt. Det kommer ju nya sommarlåtar varje år, men jag väljer en klassiker, Gyllene Tiders ”Sommartider”.

Anton tycker precis som alla andra att Blue Fox har en otrolig hemmapublik, men han har ännu en hälsning. – Om ni fortsätter att ge oss ert stöd så ska vi komma oss till ligakval.

Markus Åbbs kommentarer: Antons arméår har splittrat hans sommarträning, men jag tror det kan vara bra för honom. Anton har alla pusselbitar för att bli en toppspelare, nu måste vi bara få honom att använda bitarna på rätt sätt.