Daniel Blomqvist klar för fortsättning

Den lovande målvakten Daniel Blomqvist är klar för en fortsättning med Blue Fox herrar i Divari. Daniel Blomqvist som är född 1994 kom under förra säsongen in i representationslaget och han erbjuds nu möjligheten att fortsätta utvecklas.

Foto: Glenn Hägg


Första gången vi ringer upp Daniel Blomqvist så håller han på att dricka en kopp kaffe och ber oss ringa en stund senare. När vi får tag i Daniel bekräftar han att han kommer att spela med Blue Fox herrlag den kommande säsongen.

Daniel berättar att han började med innebandy när han var 6 år. – Vi hade ingen egen grupp till att börja med och jag fick börja med de som var ett år äldre.

Daniel har nyligen blivit vald till Pohjola Cup för pojkar födda 1994. – Det är kul att ha blivit vald. Det är ju inte många från Blue Fox som tidigare blivit valda. Lite nervös är jag nog, men det ska bli intressant att se hur man klarar sig mot andra 94:or. Det ska bli kul att se spelare från andra delar av landet och jämföra sig med dem.

När ska man göra en seriös satsning?

När man är yngre ska man hålla på med många olika idrotter så att man inte tröttnar för tidigt. Sen måste man ju välja vad man satsar på. Kanske när man är 15-16 år måste man visa om man vill något.

Vad är dina styrkor som innebandymålvakt?

- Jag är inte dålig på någonting, men jag kan förbättra allt. Sen har jag väl nog fördel av min längd och storlek.

- Jag vill ännu förbättra fysiken och den psykiska sidan säger Daniel. Jag vill bli bättre på att gå vidare efter att jag släppt in ett mål.

- Jag hoppas kunna utvecklas så mycket som möjligt under den kommande säsongen säger Daniel. Jag vill gå framåt på alla plan och så hoppas jag naturligtvis få mera speltid.

Daniel tycker det ser bra ut för herrarna inför den kommande säsongen. – Jag hoppas vi kan nå ligakval eller åtminstone toppen av Divari.

När jag frågar vilka andra lag som kommer att vara med i toppen av Divari säger Daniel: - Jag tror det blir M-Team och Karhut som föll från Salibandyliiga.

Favoritglass?

Magnum

Favoritsommarlåt?

Jag lyssnar på det mesta. Ingen speciell låt, det kommer ju nya hela tiden.

Daniel hoppas att publiken fortsätter att komma på matcherna. – De hjälper oss så himla mycket!

Markus Åbbs kommentarer: Efter en lång väntan har vi äntligen en egen lovande målvakt. Han visar upp fantastiska tag på träningarna och så småningom får vi nog se det på matcherna också. Daniel behöver få tid att utvecklas, då får vi njuta av hans räddningar i många år framöver.