Sami Saari fortsätter i Blue Fox

Första gången vi får tag i Sami Saari är han på uppköp i butiken, men andra gången har han bättre tid med en intervju. Sami har förlängt sitt kontrakt med ett år. – Det känns bäst att ta ett år i gången.

Sami Saari är redo för sin tredje säsong i Blue Fox.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Sami började med innebandy när han gick i femte klass. – Jag slutade med fotboll eftersom JBK lade ner sin juniorverksamhet. Jag började istället med innebandy i Jeppis FBC och det var faktiskt Janne Karvonen som var min första tränare.

Sami ser fysiken som en av sina styrkor på innebandyplanen. – När jag spelar försöker jag ofta söka lägen att bryta motståndarnas uppspel och vända spelet. Sen har jag ett rätt så bra skott från långt håll och jag försöker söka lägen att skjuta dragskott när det är mycket trafik framför motståndarmålet. Om bollen inte går direkt i mål kan det komma returer för våra anfallare.

- Första steget och snabbheten kunde jag ännu utveckla säger Sami. Jag kunde också läsa spelet lite bättre, helt enkelt förbättra min speluppfattning. Sen så kunde jag också utveckla bollbehandlingen.

Sami vill gärna utvecklas till en bättre spelare under den kommande säsongen. – Jag vill få en större roll i laget och ta mera ansvar. Jag hoppas att hela laget utvecklas så att andra och tredje femman skulle stå för större del av poängproduktionen än vad var fallet förra säsongen. Jag kunde utveckla min speluppfattning i anfallszon så att jag bättre ser när det är läge att passa och när det är läge för skott.

- Jag hoppas hela laget gör bättre ifrån sig under den kommande säsongen fortsätter Sami. Det kommer några nya i laget och några har försvunnit, men jag hoppas det blir mera tävling om platserna. I serien tycker jag att vi ska finnas bland de tre bästa. Det här laget klarar av det för vi har så pass bra sammanhållning.

Av de övriga lagen varnar Sami för Indians. – Jag har hört att de tränar hårt och har hög målsättning. Steelers tror jag också kommer att finnas med där i toppen. Karhut från Björnerborg är lite frågetecken, men de kommer antagligen att vara med där. För M-Teams del beror mycket på vad de får för målvakt, men tillsammans med Blue Fox är det de här fem lagen som är i topp av serien.

Vad gör du en ledig dag på sommaren?

- Är det soligt så söker jag mig nog utomhus för att ta lite sol. Före det blir det förståss ett gympass. Är vädret som det är nu så blir det nog ett lite längre gympass och så kollar jag kanske någon film med flickvännen. Nästa vecka är det Jakobs Dagar i Jakobstad och då ser jag speciellt fram emot Minibolls-VM och Katusähly. De är några av sommarens absoluta höjdpunkter.

Favoritglass?

Kingis

Favoritsommarlåt

Det var en svår fråga. Jag får säga JVG feat Raappana ”Kran Turismo”, den är i varje fall populär på finskt håll.

Sami hoppas på lika mycket folk på läktaren som förra säsongen. Det är helt fantastiskt att spela med det stöd som vi har. Det finns inget annat Divari-lag som har lika bra stöd. Det är som att ha en extra femma att ta till!

Markus Åbbs kommentarer: Sami har två säsonger i Divari bakom sig. Samis fysik var redan från första början på Divarinivå och spelet med boll utvecklas hela tiden. Vi kommer med tiden att få se en allt bättre slitvarg i den egna zonen.