Försvarsklippan Jakob Klingenberg fortsätter

Jakob Klingenberg är klar för ännu en säsong i Blue Fox-försvaret. När vi ringer upp för att få oss en pratstund blir han sugen på att avsluta kvällen med sin favoritglass. Läs vidare så får du veta vad det är för smak.

Jakob Klingenberg vill bättra på det offensiva spelet.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Jakob Klingenberg berättar att han började med innebandy när han gick i femman i lågstadiet. – Det var Torolf ”Turbo” Käld som tränade ett lag som kallade sig Henry Hill. De andra i laget var två år äldre, men jag fick komma med. Jag minns att vi spelade en del turneringar i Norrvalla.

Jakob ser sig själv som en försvarsspecialist. – Den fysiska delen av spelet tycker jag också är en av mina styrkor. Jag är relativt stark i kroppen och så är jag relativt snabb.

Finns det något du vill förbättra då?

- Givetvis. I princip vill jag förbättra allt säger Jakob. – Spelet med boll vill jag bättra på och det offensiva spelet. Det är kanske främsta på den sidan som jag vill förbättra. Jag vill bli bättre på allt och tränar också på ett sånt sätt.

Jakob vill gärna förbättra den personliga poängskörden kommande säsong. – Det är inte det viktigaste, men det är en bonus. För mig är det defensiva arbetet det viktigaste. Jag har varit rätt så nöjd med de senaste säsongerna och min roll i laget. Jag trivs med att spela som back i andra eller tredje femman och ibland få hoppa in på numerära underlägen.

Jakob tror att andra och tredje femman kedjan kommer att ta större roller inkommande säsong. – Vi har varit mera folk på sommarträningarna och jag tror hela laget kommer att prestera bättre rent spelmässigt inkommande säsong. Om det sen avspeglar sig poängmässigt är en annan femma. Jag hoppas att vi ska kunna bjuda på en rolig och offensiv innebandy. Det blir roligare för både publiken och för en själv som spelare.

När vi börjar tala motståndare så tror Jakob att M-Team och Indians blir svåra i Divari. – Efter dem blir det en jämnare serie säger Jakob.

Jakob berättar att Sia har en glass med vanilj och krossad choklad som är hans favorit. – Den är helt fantastisk. Klockren. Jag tror jag ska ta mig en sån ännu ikväll.

Favoritsommarlåt?

- Det var en svårare fråga. Jag tror jag får ta min all round favorit Alphaville med ”Forever Young”. Den har varit min favorit sen jag var åtta år gammal. Min storebror hade den på kasett.

Vad gör du om du får ledigt en vacker sommardag?

- Jag tror jag tar det bara lugnt och far till villan. Idealet skulle ju vara att äta lite gott, bada bastu och hoppa i vattnet.

Jakob hälsar ännu till fansen. – Jag hoppas att ni fortsätter lika som de senaste säsongerna. Det är svårt att hitta en lika stödjande publik någon annanstans. Ni stöder oss även om det går tungt ibland.

Markus Åbbs kommentarer: En av de mest fysiska spelarna i laget. Kommer sällan som förlorare från hörnet. Spelar ibland helt otroligt på träning, under förra säsongen såg vi ställvis samma spel även på match. Jag tror att Jacke går framåt för varje säsong och jag tror att vi allt oftare kommer att få se samma tag på matcherna som på träning.