Lagkaptenen Kim Nyström fortsätter ännu ett år

Den viktiga kuggen i lagmaskineriet, Kim Nyström, har skrivit på för ännu en säsong med  Blue Fox. Vi får tag i Kim när han har maten i ugnen och håller på att förbereda sig för kvällens träningspass.

Vi hoppas Kim Nyström får fira många mål under den kommande säsongen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Kim berättar att han har spelat innebandy sedan trean i lågstadiet. - Det var läraren Henry Grönlund som startade en unihockeyklubb efter skolan som jag började med och sen har det fortsatt.

När vi pratar om styrkor säger Kim att spelförståelsen och det defensiva jobbet är hans styrkor. Kim tycker inte det är så lätt att förbättra något i det här skedet av karriären. - Det är svårt att förbättra snabbheten och att bli starkare, men skottet kunde bli bättre. Målsättningen kunde vara att få alla skott på mål.

Kim har som målsättning att hållas frisk under den kommande säsongen. - Jag vill undvika skador. Sen skulle jag gärna nå upp till de bästa poängen jag haft under karriären, men det beror mycket på vem jag får spel med och hur bra skick jag är. Är jag i dåligt skick blir jag snabbare trött och då väljer jag att inte följa med i anfallen.

Kim tycker att Blue Fox borde klara av att var med i topp tre i Divari. - Vi borde slåss om en plats där. Vi räckte inte riktigt till ifjol, men vi har minst lika bra förutsättningar i år.

Av motståndarna tror han att Indians och Steelers också kommer att finnas med i toppen. M-Team och Karhut (FBT Pori) som föll från Salibandyliiga tror han däremot inte på.

Kim säger att han inte kan se fram emot semestern eftersom han redan inlett den. - Däremot ser jag fram emot att börja på nytt arbete efter semestern. Jag kommer att börja jobba som systemrådgivare på ett IT-företag i Jakobstad berättar Kim.

Favoritglass?

Vaniljglass med jordgubbar.

Favoritsommarlåt?

Den här frågan har jag faktiskt förberett mig på och jag har funderat ganska mycket på det, men jag har kommit fram till att det blir Tomas Ledin med "En dag på stranden".

Kim hälsar att Stjärnhallen har Finlands bästa innebandypublik och att det alltid är roligt att spela hemmamatcher!

Markus Åbbs kommentar: Lagets mångårige kapten som i flera år har hört till stommen i truppen. Nysäs roll i första kedjan är stor i såväl försvaret som anfallet. Specialist på numerära överlägen och underlägen.