Mikael Enlund fortsätter i Blue Fox

Vi får tag på Mikael Enlund när han ska ta sig en kaffekopp för att ladda upp inför kvällens matcher i fotbolls-EM. Enlund kommer att fortsätta ännu en säsong i Blue Fox. – Jag har ett fortlöpande kontrakt säger Mikael Enlund med ett skratt.

Mikael Enlund fortsätter som målvakt i Blue Fox.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Mikael Enlund berättar att han började med innebandy när han var 14-15 år. – Vi hade ett lag som hette Red Devils i stadsserien i Jakobstad. Därefter blev det seriespel med Dynamo Traktor som senare blev till Jeppis FBC. Jag tror jag spelade två säsonger med Dynamo Traktor/Jeppis FBC innan jag fick chansen med Blue Fox. Blue Fox är nog det bästa gänget som jag spelat med. Vi är mera som en familj än ett lag.

Mikael Enlund vill inte själv bedöma sin styrkor som innebandymålvakt. – Jag försöker göra så gott jag kan. Jag är bättre på att säga vad jag är dålig på. Jag är riktigt värdelös på att kasta bollen.

Enlund tror inte att han kan förbättra något i sitt spel längre. – Jag försöker bara behålla det jag har. Det som jag kan erbjuda laget är rutin och kyla. Jag vill vara med och skapa en bra laganda.

Enlund vill att Blue Fox tar sig till ett ligakval den kommande säsongen. – Jag ser allt annat som ett misslyckande. Som målvakt går jag in för att vinna varje match. Jag är en riktigt vinnarskalle. Går man inte in för att vinna varje match så ser jag ingen vits att vara med.

- Jag hoppas att alla i laget inser att vi behöver träna i sommar för att lyckas säger Enlund. – Jag har själv kört personlig träning för att skapa ett sug efter innebandyn. Jag tränar tre gånger i veckan på gym och så joggar jag två gånger i veckan. Alla i laget behöver träna mera än lagets gemensamma träningar för att vi ska utvecklas.

Enlund har följt med fotbolls-EM och han tror att Tyskland kommer att vinna. – Jag tror Tyskland vinner, men jag hoppas på Italien.

En varm sommardag väljer Enlund att börja på gymmet. – Sen blir det väl en promenad med hunden säger Enlund. Dagen avslutar vi med att grilla och något gott att dricka.

Enlund är ingen stor fantast av finländsk glass. – Finländsk glass kan de dumpa. Jag äter helst turkisk eller italiensk glass och då får det gärna vara glass med jordgubbssmak.

Enlund anger att Jukkapoika med låten ”Mielihyvää” är hans favoritsommarlåt. - Jag kan få några gliringar för den låten säger han.

Enlund hittar inga ord för att beskriva Blue Fox-fansen. - Det är verkligen stor skillnad på publiken på de olika orterna i Divari. Publiken i Nykarleby visar på stort engagemang. Vi får lyfta på hatten för vår hemmapublik. Det är otroligt att stiga ut på planen i Stjärnhallen.

Markus Åbbs kommentar: Han hör till Divaris mest erfarna och bästa målvakter. I många år har vi kunnat förlita oss på Slackes räddningar och det gör vi också under den kommande säsongen.

Mikael Enlunds spelarprofil