Salming ny leverantör av utrustning

Innebandyföreningen Blue Fox kommer de följande tre åren att använda Salmings innebandyprodukter och kläder samt Asics skor. Blue Fox har gjort ett avtal med den finländska importören Patrol och utrustningen kommer att levereras via Sportia Mattsson i Jakobstad.


Timo Lepistö från Patrol tycker att Blue Fox är en bra samarbetspartner som kan göra Salming känt för alla innebandyspelare i nejden. – Blue Fox är framgångsrikt på samma sätt som Salming.

Patrol började importera Salmings produkter 2010. - Salmings produkter kompletterar på ett bra sätt våra andra märken såsom t.ex. Asics säger Timo Lepistö. – Vi vill bli tätt förknippade med den växande innebandymarknaden i Finland. Salming är som märke känt för högklassiga produkter på samma sätt som Asics. Vår målsättning är att vara en betydande leverantör av innebandyprodukter i Finland.

Salming som märke är inte så känt i Finland, men från Patrol jobbar man hårt med att marknadsföra märket berättar Timo Lepistö. – På världsmarknaden rankas Salming som det näst största märket. På den svenska marknaden har Salming haft större tillväxt än marknaden i helhet. Salming har med andra ord tagit marknadsandelar i Sverige. Salming är också väldigt känt i Tjeckien och Schweiz.

Patrol som representerar  Salming i Finland representerar även flera andra märken. – Vi på Patrol är en av de finländska sportaffärernas stamleverantörer. Vi importerar och representerar bland annat följande märken: Fischer, Scott, Asics, Swix, Goldwin och Salming. Vi kan erbjuda sportaffärerna produkter för alla årstider.

- Vi ser ivrigt fram emot den kommande innebandysäsongen säger Timo Lepistö. – Vi hoppas att de som använder våra produkter ska vara nöjda med dem och att våra produkter ska hjälpa förbättra idrottarnas prestationer under den kommande säsongen.

Markus Åbb från Blue Fox tycker det är intressant med en ny leverantör. – Jag måste säga att allt har fungerat bra med våra tidigare leverantörer, men Patrol kunde erbjuda en helhetlösning för hela föreningen som vi inte kunde tacka nej till. Våra tidigare avtal gick ut och vi fick offerter från ett flertal leverantörer. Patrol erbjöd den mest intressanta helheten med kläder och klubbor från Salming och skor från Asics.

Markus Åbb tror att både Blue Fox och Patrol kommer att ha nytta av avtalet. – Salming får synlighet för sina produkter genom att både herrlaget och damlaget spelar i division 1. Även juniorerna kommer på sikt att gå över till att använda Salmings speldräkter och träningskläder.

Samtidigt går Blue Fox över till att använda Sportia Mattsson i Jakobstad som lokal leverantör. – Jag tror att det är en bättre lösning för hela föreningen att vi har en lokal leverantör i Jakobstad säger Markus Åbb.

På Sportia Mattsson är Stefan Boström mycket nöjd med det nya avtalet. – Vi var ju med som lokal leverantör redan på Kovjoki-tiden, men på grund av olika orsaker har vi inte varit med de senaste säsongerna. Nykarleby är en viktig marknad för oss och det ska bli roligt att jobba med en förening på uppåtgående. Vi ser väldigt positivt på avtalet och speciellt juniorsidan kommer att vara viktig för oss.

Sportia Mattsson har tidigare bara tagit in enstaka Salming-produkter. – Vi har tidigare tagit in Salming-produkter som kunder har kommit in och frågat efter, men nu kommer vi att ha Salmings produkter i lager. Vi har från tidigare ett bra samarbete med importören Patrol som även importerar Asics som är ett av våra viktigaste märken säger Stefan Boström.

Det finns planer på att ordna ett föreningstillfälle i Nykarleby närmare säsongstarten. – Vi har redan fört diskussioner med Patrol om ett sådant tillfälle säger Stefan Boström. – Inget är fastslaget ännu, men troligtvis blir det ett gemensamt tillfälle tillsammans med Patrol.

Bekanta dig med leverantörerna på följande sidor:

www.patrol.fi/salming
www.salmingfloorball.com
www.sportiamattsson.fi