Thomas Enkvist har ett år kvar på kontraktet

Thomas Enkvist skrev inför förra säsongen på ett tvåårskontrakt med Blue Fox och har nu ett år kvar på det kontraktet. Vi ringde upp Thomas för att höra hans tankar om sommaren och den kommande säsongen.

Thomas Enkvist säger att han är en innebandyspelare som spelar mycket med hjärtat.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Thomas började med innebandy i 10-årsåldern när han gick i Lagmans skola i Jakobstad. - Jag tror det var Robert Kaitfors som var väldigt intresserad av att vi skulle börja med innebandy. Det var han som på något sätt kom i kontakt med Patrick Björk som började dra träningar åt oss. Sen började vi kalla oss Jeppis Penguins. Förutom jag och Robert var bland andra Johnny Ojala, Fredrik Svanbäck, Patrik Högstedt, Daniel Wargh och Fredrik Furu med i laget.

Thomas beskriver sig själv som en aggresiv innebandyspelare. – Jag spelar med mycket hjärta. Jag ser det som min uppgift att försöka tända laget. Sen tycker jag att jag är rätt så bra på att läsa spelet även om jag inte är någon tekniker.

Thomas vill tillbaka till samma nivå som han hade för två säsonger sedan. – För två säsonger sedan var jag i bäst skick vad jag någonsin varit. Jag vill tillbaka till den fysiska nivån. Sen vill jag gärna prestera mera framåt. Jag vill våga hålla i boll och och bygga spelet framåt. Jag vill helt enkelt ha mera ansvar. Sen vill jag väldigt gärna producera mera poäng framåt.

Thomas hade en nackskada ifjol, men känner sig nu återställd. – Jag har förslitningar mellan diskarna i nacken, men jag vilade ganska länge under förra säsongen och nu har det läkt och läget är under kontroll. Jag kan få smärtor ibland, men det kan jag leva med.

- Jag ser inte att vi kan ha något annat mål än ligakval säger Thomas. – Jag tycker vi ska sträva efter ligaspel. Jag själv har inte spelat där och det skulle vara intressant att prova på. Med hård träning och några spelare via farmavtal från SPV så kan vi vara topp-tre.

Vad gör Thomas Enkvist en ledig sommardag?

- Då hittar man mig definitivt på stranden i Vasa med kylväska och Iltalehti säger Thomas. – Det är min avslappning.

Thomas har inga stora planer för sommaren, men han hoppas komma bättre igång med sommarträningen. – Jag har just bytt jobb och har haft lite problem med att hinna med träningen. Jag skulle gärna hinna hälsa på en kompis på Åland under sommaren, men eftersom jag bytt jobb och inte har någon semester så får vi se hur det blir med den resan.

Favortiglass?

GB:s Twister

Favoritsommarlåt?

- Där får jag nog ta en relativt gammal låt, ”Sommartider” av Gyllene Tider. Det är ju ingen världshit, men det är en låt som jag växt upp med och som betyder sommar för mig.

Thomas hoppas att fansen fortsätter komma på match och att de har mycket ljud. – Det är publiken som tänder oss som lag. Det är för publiken jag spelar. Redan när jag var liten pojke drömde jag om att springa in till en fullsatt hall och det får jag uppleva med Blue Fox. Det är en stor känsla att komma in på match i Stjärnhallen. Sen hoppas jag att publiken ropar åt oss både när vi är dåliga och när vi är bra!

Markus Åbbs kommentarer: Tomppi är en  spelare som river och sliter och ger allt för laget. Tumppi har några skadedrabbade säsonger bakom sig, men vi önskar honom en hel och bra träningsperiod. Om det här förverkligas kommer vi kommande säsong att se en ofantligt hårt arbetande Tomppi.