Räävin fortsätter i Blue Fox

Johnny "Räävin" Fredriksson har skrivit under ett nytt ettårskontrakt med Blue Fox och vi ringer upp honom för att höra lite om det.

Johnny säger själv att han hade för många stolpskott förra säsongen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Hur länge har du spelat innebandy?

Jag började väl i lågstadiet på skoj, men i junioråldern spelade jag ishockey. Jag tror det var säsongen 2005-2006 som jag kom med i Blue Fox II. Följande säsong fick jag börja träna med representationslaget och säsongen 2007-2008 fick jag spela mina första matcher. Jag valde innebandyn för att jag tycker det är en fartfylld sport som är rolig.

Johnny ser sig själv som en spelare som kämpar och ger allt för laget.  - Det är klart att finns saker att bättra på. Egentligen vill jag bättra på allt, men fysiken vill jag ännu jobba med. Jag ska också träna skottet och skjuta mer.

Johnny har som mål att behålla sin plats i laget. - Jag vill speltid i första, andra eller trejde kedjan. Sen skulle jag gänra producera lite mera poäng. Åtminstone 15 poäng vill jag ha. Det var lite onödigt många ribbskott och stolpskott ifjol.

Johnny tror att Blue Fox kan placera sig topp-tre i Divari. - Ligakval skulle verkligen vara super. Det var roligt att spela i kvalet för två säsonger sen när det var så mycket publik.

Får Johnny en ledig dag på sommaren så åker han ut till villan eller ut på sjön. På söndag åker han med flickvännen till Santorini i grekiska övärlden och det är något han sett fram emot.

Eftersom vi har sommaren på intågande måste vi bara ta ett par sommarrelaterade frågor.

Favoritglass?

Citronlakrits - Ingmans lösglass.

Favorisommarlåt?

Otis Redding "Sittin' On The Dock Of The Bay". - Jag lyssnar mest på äldre musik. Jag tycker de gjorde bättre musik förr i tiden.

Johnny hoppas att fansen fortsätter komma på matcherna. - Ingen annan i Divari har likadan publik som vi har. Det är helt otroligt!

Markus Åbbs kommentar: "Räävin var en av dem som tog ett steg framåt förra säsongen. Även om säsongen poängmässigt inte var en av hans bästa så hade Räävin jämnare nivå i matcherna. Om hans ödmjuka träning fortsätter tror jag att vi får se en ännu bättre Räävin inkommande säsong. Kapaciteten finns där, nu gäller det bara att gräva fram den."