Jonathan Sjöblom vill öka poängskörden

Första gången vi ringer upp Jonathan Sjöblom är han ute med båten och ber oss ringa pånytt en stund senare. När vi ringer en halvtimme senare berättar Jonathan att han skrivit på ett ettårigt kontrakt med Blue Fox. – Det är passlig längd, det har nog inte varit tal om något längre hellre. Vi tar ett år i taget.

Jonathan Sjöblom tycker att innebandyn är den bästa sport han hållit på med!
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Jonathan berättar att han började med innebandy på lek redan i lågstadiet. – I 12-13 årsåldern kom jag med i Blue Fox juniorarbete. När jag var 15 år blev jag upplockad i Blue Fox II som Nicke Nybäck drog på den tiden. Sen spelade jag en säsong i Jeppis FBC:s B-juniorer när vi hade gemensamt lag i FM-serien. När jag var 18 år kom jag med i representationslaget. Jag måste nog säga att innebandyn är bästa sporten jag hållit på med.

Vad är dina styrkor som innebandyspelare?

- Jag är väl rätt bra på att springa och kämpa. Jag jobbar för laget. Sen har jag väl tagit större ansvar för defensiven i de femmor jag spelat i. Jag försöker läsa spelet. Jag tycker att jag har rätt så bra skott när jag får läge.

- Tekniken och målskyttet känner jag att jag ännu vill förbättra. Jag vill också komma mer med i offensiva spelet. Eftersom jag spelar center har jag blivit lite mitt emellan försvar och anfall. Jag vill hinna bättre med upp i anfallet och så vill jag gärna bättra på målskyttet och hjälpa laget på det viset.

Jonathan har tidigare satsat lika mycket på såväl fotboll som innebandy, men denna sommar gör han en större satsning på innebandy. – Jag börjar väl känna att det inte går att ”bara” spela fotboll på sommaren. Fotbollsträningen är trots allt inte lika intensiv. Jag tycker Robin Holländer var ett bra exempel under förra säsongen vad man kan åstadkomma med bra sommarträning. Sen så kan man ju inte ligga på latsidan om man ska behålla sin plats i laget. Jag har ju sett att det hela tiden kommer nya pojkar underifrån.

Jonathan hoppas att den kommande säsongen ska vara lika bra som den förra säsongen. – Vi ska försöka nå ett ligakval. Jag tycker vi ska kunna vara topp tre i serien. Jag tycker att vi har realistiska chanser att slåss om en ligaplats om vi alla tränar bra i sommar. Jag skulle gärna se att vi bjuder på en aktivare innebandy.

Jonathan tror att det kommer att vara fem lag som slåss i toppen av Divari. – De lag som föll från ligan (M-Team och Karhut) kommer att vara med där och Indians brukar alltid vara starka.
Jonathan har som målsättning att hålla sin plats i den andra kedjan. – Jag skulle gärna göra mera poäng den kommande säsongen. Jag har som personlig målsättning att göra 15 – 20 poäng nästa säsong. Jag har tidigare gjort 10 poäng som mest.

Jonathan kommer att kolla på Eurovisonsschlagerfestivalen ikväll eftersom sambon är något av en fantast. – Sverige är favoriter som vi alla vet, men jag vill varna lite för Irland. Sambon tror på Ryssland, men jag tror det står mellan Irland och Sverige.

Eftersom Jonathan var ute med båten första gången jag ringde upp honom så måste jag fråga om det är båtliv som gäller en varm sommardag?

- Jo, jag har ett stort båtintresse och jag kan inte tänka mig något bättre att göra en varm sommardag än att köra ut på havet. Jag är ju också båtbyggare till yrket.

Jonathan vill som alla andra även han hälsa till publiken. – Vi har en fantastisk publik. Jag hoppas på fortsatt stöd och att vi kan vinna publikligan. Jag hoppas på en högljudd publik.

Markus Åbbs kommentarer: Normalt har vi sett Boa på Blue Fox träningar först i augusti. Till denna säsong har lagets högt värderade tvåvägsspelande arbetshäst lämnat fotbollen till hobbynivå och sommaren går på innebandyns villkor. Jag väntar med spänning vad det här gör för Boas spel. För Boas del tror jag att vi kan vänta oss framsteg.