Mikael Nyvall har skrivit på för ett år till

Mikael Nyvall håller på med pappersarbetet för sitt nybildade företag när vi får tag på honom. – Jag har startat ett företag i reservdelsbranschen för bilar tillsammans med min bror Niklas berättar Mikael. Det är rätt så mycket jobb med företaget för tillfället.

Mikael Nyvall siktar på at förbereda sig ännu bättre för den kommande säsongen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Mikael som har skrivit på ett kontrakt på ett år med Blue Fox berättar att han började med innebandyn när han var 13 år. – Det var då som jag kom med i Blue Fox juniorverksamhet. Jag har alltid spelat för Blue Fox förutom en säsong när vi hade gemensamt B-juniorlag med Jeppis FBC.

Mikael säger att han styrka som innebandyspelare är inställningen. – Som anfallare hoppas jag att målgörandet ska vara en av mina styrkor. Jag vill gärna lyfta upp laget med mina poäng.

Mikael vill ännu förbättra sig på alla plan. – Man blir aldrig fullärd. Jag vill förbättra både fysiken och tekniken. Jag satsar mera än tidigare på säsongsförberedelserna.

Säsongen 2007-2008 gjorde du 27+10=37 poäng, medan du senaste poäng gjorde 6+4=10 poäng. Hur ska du nå upp till samma poängtal som säsongen 2007-2008?

- Det är nog bara hård träning som gäller. Det gäller att ha en enorm vilja och bra inställning. Nivån på division 1 har höjts enormt de senaste fem åren så det kommer inte att vara lätt. Säsongen 2007-2008 fick jag spela med Johnny Ojala och Kim Nyström och det är klart att det lyfte mig.

Mikael hoppas att Blue Fox ska vara bland de tre bästa lagen i Divari. – Jag hoppas att vi hålls kvar i toppen och det vore roligt med ett nytt ligakval. Vi har varit där en gång, men det vore roligt att komma dit en gång till.

Min personliga målsättning är att höja poängskörden säger Mikael. – Jag borde bättra på den biten. Jag siktar på att vara i bättre skick den kommande säsongen. Jag hade ganska många småskador under säsongen som gick och det försöker jag slippa genom att bättra på fysiken.

Eftersom Eurovisionsschlagerfestivalen går av stapeln på lördag måste vi fråga om Mikael följer med den och vem han tror att kommer vinna?

- Egentligen följer jag inte med och jag har bara hört Finlands och Sveriges bidrag, men jag tror Sverige kan vinna. Det skulle inte förvåna mig om Sverige vinner.

Familjen Nyvall är känd som en motorsportfamilj med meriter inom varmansrally och Mikael berättar att han siktar på att delta i lag-FM i september. - Jag vet inte om jag hinner med flera tävlingar än den eftersom det är ganska mycket jobb med vårt nystartade företag och så försöker jag satsa mera på innebandyn i sommar.

Mikael håller också med om att det är en fantastisk publik i Stjärnhallen. – Det är alltid roligt att spela inför publiken i Stjärnhallen och jag hoppas att det kommer ännu mera publik under den kommande säsongen!

Markus Åbbs kommentar om Mikael Nyvall: "Redan säsongen 2007-2008 gjorde Miika 27 mål i i division 1. Efter det har trenden varit dalande och förra säsongen var han nera på 10 poäng. I slutet på säsongen började Miikas inställning till sommarträning att förändras. Han har nu beslutat att testa vad han klarar av efter en ordentlig sommar och hittills har träningen förlöpt väl. Om Miika får en bra sommar bakom sig tror jag att trenden med dalande poängskörd kan vändas. Jag väntar med spänning på vad han klarar av att göra när han är i toppform."