Tobias Brännbacka vill göra framsteg

Vi får tag i Tobias Brännbacka när han kollar på Kanada - Slovakien i hockey-VM. Tobias ska strax bege sig iväg på träning med herrlaget i det regniga vädret, men han är beredd att ge oss några minuter.

Tobias Brännbacka har skrivit på för ett år till med Blue Fox.

Tobias berättar att han började med innebandy när han gick i fjärde klass i lågstadiet. Han minns att Nuori Suomi hade något projekt som presenterade innebandyn i skolorna. Jag höll sedan tidigare på med ishockey och fortsatte med det ända tills jag fyllde 16 år. Då blev jag tvungen att välja och jag valde innebandyn och det är inget jag ångrar idag. Det är bra att ha provat på olika idrotter när man är yngre, det är något jag rekommenderar till alla juniorer säger Tobias.

Tobias ser sig själv som en innebandyspelare med en stark vilja. Jag har en vilja att lyckas och att gå framåt. Jag försöker att alltid ge 100% i alla situationer. Jag är inte världens mest tekniska spelare, men viljan har tagit mig till division 1.

Tobias vill förbättra sig själv på alla nivåer. Allt behöver förbättras säger han. När jag ser på de äldre spelarna ser jag att de har ett lugn i spelet som jag gärna skulle ha, men det tror jag kommer med åren och rutinen. Annars tror jag att jag ännu behöver utveckla fysiken, tekniken och skottet.

Ännu för två säsonger sen inledde Tobias med att spela i anfallet, men förra säsongen tillbringade han i försvaret. Det är ganska olika roller att spela i anfallet eller försvaret, men jag är villig att spela där jag behövs mest. För att det ska fungera för mig i anfallet så behöver jag ha en fartfylld roll. En sån roll som jag hade när jag spelade med Robin Holländer och Jimmy Sved. I försvaret är jag en mera defensiv back. Jag är kanske inte den backen som tar hand om uppspelen utan jag är mera i hörnen och kämpar. Jag känner inte att jag behöver göra en massa poäng utan jag är nöjd med min roll. Jag trivs jättebra som back, men som jag sa tidigare så spelar jag där laget mest behöver mig.

Tobias hoppas att hela laget ska vara i skick till säsongen. Vi planerar att spela ett aktivare spel och jag hoppas att alla orkar och klarar av det. För egen del så har jag som mål att bättra på mitt spel med boll. Jag vill våga göra mera med bollen. Jag vill helt enkelt göra framsteg.

Tobias tror att Indians och Steelers kommer att finnas med i täten av Divari. Han är lite osäker på Karhut från Björneborg, som förra säsongen spelade med namnet FBT Pori i Salibandyliiga, men säger att de alltid brukar ha ett bra lag.

När vi kommer in på Tobias kamp med Robin Holländer säger han att det är roligt att det är bra stämning i truppen. Både jag och Robin följer med engelsk fotboll och eftersom jag håller på Liverpool och Robin håller på Manchester City så har vi en hel del att diskutera.

Tobias vill gärna hälsa till Blue Fox fansen. Vi har en grym publik som vi spelar för. Jag hoppas att vi kommer upp till samma nivå som vi hade för två säsonger sen och att vi kan bjuda på ett aktivare spel. Sen vill jag gärna hälsa till juniorerna. Jag hoppas att de fortsätter jobba på. Jag hoppas att det finns juniorer som vill spela i division 1 och som är villiga att jobba för det. Det krävs hårt arbete för att det ska lyckas!

Markus Åbbs kommentar: "Veckans andra kontrakterade spelare hör också till kategorin av spelare som ödmjukt gör sitt jobb. Tobias ger alltid hundra procent, på varje träning och match och han är på det området en förträfflig förebild för juniorerna. Träning har fört Tobias till den här nivån och jag tror att i något skede kommer han till och med att spela på en högre nivå."