Robin Holländer vill fortsätta utvecklas

Robin Holländer har skrivit på för ett år till med Blue Fox. Jag kunde har skrivit ett längre kontrakt, men eftersom jag snart blir klar med mina studier inom företagsekonomi i Vasa så vill jag avvakta lite.

Robin Holländer var förra säsongens mest positiva överraskning.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Robin Holländer är spelaren som inför förra säsongen hade gjort 8+9=17 poäng på sex säsonger med Blue Fox i division 1. Säsongen 2011-2012 formligen exploderade Robin och gjorde 12+7=19 poäng. Hur var denna förbättring möjlig?

Jag tror att den största orsaken var fysiken säger Robin. Jag tränade bort 15 kg under sommaren. Sen så fick jag mera ansvar av Markus Åbb. Jag har nog en  längre tid kännt att fysiken har varit ett hinder för mig. När jag kom in på plan så var det ofta så att jag kanske orkade försvara i 45 sekunder, men precis när vi vände spelet så då orkade jag inte följa med och jag var tvungen att byta. Sen tror jag också att det är en mognadssak, jag har mognat som spelare och är inte lika nervös längre. Det var helt enkelt många små saker som klickade.

Vad var det som drev dig att träna så hårt förra sommaren?

För två säsonger sen när vi spelade ligakval mot OLS så hade jag spelat i tredje kedjan nästan hela säsongen, men när det blev dags för kval så blev jag bänkad i två av tre matcher. Det tände en glöd inom mig. Genom hård träning lyckades jag ta en plats i andra kedjan och nu har jag som mål att hålla den platsen. Jag ändrade även kosten förra sommaren och på så sätt har jag även ett bättre utgångsläge till nästa säsong.

Robin har tidigare spelat mest som back, men de två senaste säsongerna har han blivit en renodlad anfallare. Jag ser nog mig själv som anfallare nu säger Robin. Som junior spelade jag i anfallet, men när jag kom med i representationslaget så blev jag placerad på backen. Idag är jag nog bättre som anfallare än som back, men jag har stor nytta av att jag också har spelat som back.

Robin anser att viljan är hans styrka som innebandyspelare. Jag går mycket på vilja när jag spelar. Även när jag har skrivit nytt kontrakt med Blue Fox så har jag fått fråga mig själv om jag har den rätta viljan. Efter förra säsongen så tvivlade jag faktist ett tag, men efter två veckors paus så började det rycka i benen igen. Det var främst pendlingen från Vasa som gjorde att jag var tveksam till en fortsättning.

Robin vill ännu förbättra sin personliga poängskörd. Jag siktar på att göra 25 poäng nästa säsong säger han. Även om det inte har så stor betydelse vem som gör poängen så vill jag bättra på min personliga poängskörd. Sen vill jag också bättra på tekniken och fysiken. Jag har som mål att behålla min plats i den spelande truppen. Jag är ännu mera motiverad nu och vill verkligen försvara min plats. Efter min tvåveckors paus tränade jag ensam. Jag körde 6-7 pass/vecka för att hålla mig i skick. Nu är det roligt att komma igång med den gemensamma träningen igen. Vi är flera i laget nu som verkligen vill satsa och träna bra hela sommaren.

Robin skrattar till när jag frågor om hans och Tobias Brännbackas interna kamp i laget. Jag och Tobias har kännt varann ända sen junioråren och jag försöker väl hålla honom nere på jorden lite. Vi tävlar i det mesta. Vi har alltid haft en bra stämning i Blue Fox och det tror jag är en viktig sak.

När vi pratar förebilder inom innebandy så kommer namnet Tukka Kiviranta fram. Man kan inget annat än se upp till honom säger Robin. I Blue Fox tycker jag Kim Nyström är en bra förebild, både på och utanför planen fortsätter Robin.

Som alla andra så tycker Robin att publiken i Nykarleby är bäst i Divari. Fortsätt att komma på matcherna. Ifjol var vi inte lika bra som publiken, men nästa säsong lovar vi att vara det!

Markus Åbbs kommentar: "Robin visade hur man kan utvecklas genom att på sommaren göra saker ödmjukt och på rätt sätt. Robin tog ett stort kliv framåt och var på slutet av säsongen en av våra bästa spelare. Förhoppningsvis får Robin ännu en sommar av bra träning bakom sig. Då får vi se en ännu bättre Roffe under den kommande säsongen."