Jori Isomäki tillbaka i Blue Fox

Jori Isomäki återvänder till Blue Fox efter att ha avslutat förra säsongen med ligaguld i SPV. Vi får tag på Jori när han just har avslutat arbetsdagen som gymnastiklärare.

Jori Isomäki utlovar mera fartfyllt spel inkommande säsong.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Jag har lovat att fortsätta ett år till berättar Jori eller i min ålder kan man kanske mera prata om att vi tar en dag i taget. Tanken är i varje fall att jag ska spela med Blue Fox inkommande säsong.

Koponen försökte inte locka dig att spela en hel säsong med SPV?
Han har inte gett något konkret förslag och det är nog för tungt att pendla en hel säsong till Seinäjoki. Det finns inte energi för det, men vi får se igen till våren hur situationen är då.

När vi gjorde en intervju i början på februari så var du ganska säker på att du skulle spela dina sista matcher i SPV, men nu har du trots allt ändrat dig. Vad var det som fick dig att ändra dig?
Känslan var sån att jag skulle avsluta min karriär, men det gjorde gott att få avsluta säsongen med SPV. Det gav en nytändning och en extra kick. Det var så pass roligt att jag vill fortsätta. Jag är mycket tacksam för att jag fick spela med SPV och jag fick många nya idéer därifrån. Jag hoppas att jag ska kunna ta idéerna med mig till Blue Fox.

Jori som nyligen fyllt 38 år säger att han fortsätter som spelare så länge kroppen håller. Kroppen måste hålla för en hel säsong för att jag ska spela vidare. Det ska vara roligt att komma på träning för att jag ska hålla på med det här. Det är klart att sommarträningarna inte alltid är lika kul som vinterns innebandyträningar, men de behöver utföras för att man ska orka under vintern.

Starten av sommarträningarna har gått bra trots att det nästan inte blev någon paus för mig fortsätter Jori. Det kan vara att jag tar lite paus mitt i sommaren eftersom det inte blev någon paus nu på våren för mig.

Jori tror att det kommer att skrivas ett nytt farmavtal mellan Blue Fox och SPV. Båda parterna har varit intresserade och jag hoppas vi kan utveckla samarbetet. När vi pratar nya spelare från SPV så nämner han Jari Hankkio som var bäste målskytt i SPV:s A-juniorer förra säsongen. Jag känner att Hankkio har lite samma läge som Tommi Ahola för två säsonger sedan. Jag hoppas att vi får se Hankkio i Blue Fox och att vi kan göra en riktigt bra ligaspelare av honom.

Nästa generation av innebandyspelare från Blue Fox tror Jori att vi kan få se redan inkommande säsong. Vi har några juniorer som tränar med oss och så här långt ser det bra ut. Jag tror att 1-3 av dem kommer att få speltid under säsongen. Vem av dem som kommer att få speltid kan jag inte säga. Det är den som tränar bäst i sommar som har bäst läge.

Jag hoppas att trenden med vår fantastiska publik fortsätter nästa säsong avslutar Jori. Vi kommer att bjuda på ännu roligare innebandy nästa säsong och jag hoppas att alla hittar till Stjärnhallen!

Markus Åbbs kommentar: Jori hämtade i vår hem ett finskt mästerskap åt sig efter tre VM-silver. Det här säger en hel del om vilken klass han har som spelare. Joris roll på sidan av planen är också väldigt viktig för laget och föreningens juniorer. Jori är en förebild för många unga spelare och en bra förebild har de valt åt sig.