Johnny Ojala fortsätter i Blue Fox

Vi får tag på Johnny Ojala när han är i butiken på matuppköp, men han lovar att ändå ställa upp för en intervju. Johnny berättar att han har muntligt kommit överens om en fortsättning på ett år i Blue Fox.

Johnny Ojala kommer att förbereda sig bättre inför den kommande säsongen.
Foto: Glenn Hägg


Det känns bara bra att fortsätta i Blue Fox säger Johnny. Vi har ett riktigt bra lag och om alla fortsätter så kommer vi inte att behöva många förstärkningar.

Vad är det som får dig att fortsätta som innebandyspelare? Jag tycker att det fortfarande är roligt. Det känns bra att komma till träning och speciellt till matcherna. Jag hade personligen en lite sämre säsong under den gångna säsongen så det finns lite revanschlust. Säsongen som helhet var godkänd för laget, men slutet förstörde lite av känslan. Vi får som lag vara missnöjda med slutet. Joris (Isomäki) och Tommis (Ahola) flytt till SPV på verkade oss lite för mycket. Personligen siktar jag på att göra bättre ifrån mig nästa säsong. Jag siktar på att vara i bra skick till säsongen.

Du blev under förra säsongen första spelaren att göra 500 poäng i Blue Fox representationslag, vad är dina tankar om det? Det är inget jag går och tänker på. Det är inget som jag lägger fokus på. Jag hoppas att jag med mina poäng har kunnat hjälpa laget och det är alltid kul att göra mål.

Johnny tycker att Divari har utvecklats och blivit proffsigare under de senaste säsongerna, men samtidigt har även avståndet till ligan växt och det är svårt att stiga till ligan. OLS var verkligen värda sin ligaplats, de spelade en jämn säsong och visade att de var seriens bästa lag.

Johnny hoppas att Blue Fox juniorverksamhet ska fostra nya spelare till representationslaget. Några av de som redan tränat med oss har potential om de är villiga att träna säger han. Jag tror de kan få speltid redan inkommande säsong bara de tränar bra i sommar. Inom ett par år kan någon av dem redan ha en ledande roll i laget. Det är bara jobb, jobb och ännu mera jobb som krävs. Vi har inom representationslaget som mål att träna fem gånger i veckan under sommaren, inräknat individuella pass.

Familjen Johnny och Kajsa Ojala kan klassas som en riktig innebandyfamilj. Johnny kommer att spela med Blue Fox herrar i Divari och Kajsa med Blue Fox damer i division 1. Johnny och Kajsa har också en 1-årig dotter. Dottern har fått egen klubba och boll så framtiden för namnet Ojala inom innebandyn är tryggad. Att ha familj och barn kräver mera planering säger Johnny, men det är bara positivt efter att man kommit in i familjelivet. Det är klart att hemmasituationen med småbarn påverkade mina förberedelser inför förra säsongen, men det känns riktigt bra att vara pappa.

Publiken är otrolig i Nykarleby säger Johnny. Det var nära att vi släppte publikligan till FoSu så där får vi skärpa oss lite säger Johnny med glimten i ögat. Vi har en fantastisk publik och man önskar att alla lag i Divari skulle få spela inför en så bra publik som vår!

Tränaren Markus Åbb kommenterar Ojalas kontrakt på det här sättet: Jope har under flera år hört till de spelare runt vilka laget har byggts. 11 säsonger och 557 poäng i Blue Fox är sådana siffror som de flesta bara kan drömma om. Förra sommaren var inte optimal för Jope, men vi får se vad som händer när han får göra en bra och hel sommar.