Markus Åbb fortsätter som tränare för Blue Fox herrar

Blue Fox herrlag och Markus Åbb har beslutat ta ibruk det optionsår som fanns i kontraktet mellan föreningen och Markus. Det här betyder att Markus även under den kommande säsongen kommer att finnas i spelarbåset med Blue Fox. Vi ringde upp Markus Åbb för att få en pratstund med honom.

Markus Åbb fortsätter ännu ett år med att utveckla Blue Fox herrlag.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Hur mångte året blir det för dig som tränare i Blue Fox?


Säsongen 2004-2005 tränade jag Jeppis FBC:s B-juniorer, men vid sidan om hjälpte jag också till med Blue Fox representationslag. Säsongen därpå, 2005-2006 var det jag och Kristian Wikman som fungerade som tränare för herrlaget. Från säsongen 2006-2007 har jag varit huvudtränare och det innebär att kommande säsongen blir min sjunde säsong som huvudtränare.

Var det ett svårt beslut att fortsätta som tränare i Blue Fox?

Egentligen inte. Jag pratade en del med spelarna innan jag tog mitt beslut. Eftersom det var positiva tongångar så beslöt jag mig för att fortsätta.

Jag minns att du efter sista matchen säsongen 2011-2012 sa att du har en tom känsla och att det var osäkert om du skulle fortsätta. Vad var det som fick dig att ändra dig?

Vi kommer att försöka ta ännu ett steg framåt i utvecklingen. Vår hunger och entusiasm inom laget växer. Jag tror det också är viktigt för de äldre spelarna att vi försöker utveckla vårt eget spel.

Vad vill du utveckla i representationslaget?

Jag vill att vi blir mera professionella. Jag vill att spelarna ska bli mera idrottsmän som lever som idrottsmän både på planen och utanför planen. Sen vill jag utveckla vårt spelsystem. Vårt spel med boll kan också utvecklas.

Kommer vi att få se flera egna juniorer i representationslaget?

Det hoppas jag. Det beror naturligtvis på juniorerna själva. Potential finns. Förhoppningsvis finns det några som kan ta steget.

Har du några hälsningar till de juniorer som i framtiden siktar på att ta en plats i representationslaget?

Det finns inga genvägar till toppen. Det krävs jobb, jobb och ännu mera jobb. Vissa utvecklas snabbt, medan det tar längre för andra. Ge inte upp även om det känns som att du inte utvecklas. I det finländska juniorlandslaget använde man tidigare följande talessätt: Använd trappan, hissen är sönder!

Har du ännu någon hälsning till alla innebandyintresserade i nejden?

Jag hoppas att alla intresserade fortsätter att stöda oss genom att komma på matcherna och se vårt nya Blue Fox. Jag hoppas på samma stämning i Stjärnhallen. Det är många av våra motståndare som berömmer publiken i Stjärnhallen.

Vi önskar Markus all lycka med förberedelserna inför den nya säsongen!