Knapp förlust mot OLS

Det blev en knapp förlust mot redan ligaklara OLS från Uleåborg på söndag kväll. Matchen slutade 7-9 trots att Blue Fox ledde med både 4-1 och 6-5. Bäst i Blue Fox var Robin Holländer med poängen 3+1.

Robin Holländer var med sina 3+1 bäst i Blue Fox denna dag.

Blue Fox överraskade OLS genom att inleda matchen i ett högt tempo och med hög press. Hemmalaget skapade många chanser i början av matchen. Vid 9.03 belv Mikael Nyvall utvisad för fortsatt felaktigt spel, men Blue Fox lyckades freda sitt mål. Vid tiden 12.57 tildöms Blue Fox ett straffslag efter att Thomas Enkvit hindrats regelvidrigt i skottögonblicket framför mål. Robin Holländer fick förtroendet att ta hand om straffen, men bollen rullade iväg när han skulle göra den avgörande dragningen. Jukka-Pekka Järvenpää utvisades därmed för slag på klubba och Blue Fox fick spela power play. Blue Fox rullade bollen bra och kom till några skottchanser utan att sätta bollen i mål. När Järvenpää redan kommit in från utvisningsbåset passade Rami Isomäki från offensiva vänstra härnet in till Kim Nyström framfrö mål som kunde stöta inde bollen. Matchuret visade 15.02 närbollen gick i mål. I det efterföljande bytet lyckades Anton Kallvik sno åt sig bollen längs med vänsterkanten och avlossade ett skott som gick i mål högt över Toni Pallari i OLS-målet. Denna gång stannade matchklockan på 15.33. Vid 17.24 kom följande mål. Mikael Nyvall fick bollen av Juho Väisänen, rundade målet och satte in bollen via köksvägen. Ställningen var 3-0 efter första perioden.

Den andra perioden han bara bli dryga minuten gammal innan OLS kunde reducera. OLS fick en snabb spelvändning och bollen spelades ut till vänsterkanten där Petri Rantala kunde direktskjuta in 3-1. Pasningen stod Ville Turula för. Blue Fox behövde inte mycket tid på sig för att utöka ledningen. Juho Väisänen hade bollen på backplats och försökte spela up bollen till Johnny Fredriksson. Fredriksson missade bollen, men en gick vidare till Robin Holländer som kom löpande från högerkant in slottet, Holländer sköt i steget och matchen var 4-1. Vid tiden 24.48 åkte Jukka-Pekka Järvenpää ut för fortsatt felaktigt spel, men Blue Fox lyckades inte utnyttja läget. Vid 30.39 hade OLS-tränaren Jarmo Härmä fått nog och tog time out för att ordna upp det egna lagets spel. Time outen gav utdelning exakt två minuter senare när Tapio Ala-Rautalahti lyckas slå in en boll framför Blue Fox-målet. Erkki Latvalehto får passningspoängen. Här borde Blue Fox ha varit betydligt resolutare i sitt spel framför eget mål. Dryga minuten senare var det dags igen. Petri Rantala får chansen att trampa inåt planen från sin vänsterkant och drar in bollen via en Blue Fox-spelare. Ville Turula får passningen. Vid 34.33 kommer kvitteringen. Tapio Ala-Rautalahti får igen slå in en boll framför mål. Denna gång är det Anssi Soini som startar en kontring längs med vänsterkanten och passar in till Ala-Rautalahti. Ställningen efter den andra perioden är 4-4.

Den tredje perioden får en dålig start för Blue Fox. Efter 38 sekunder lckas OLS kontra och Erkki Latvalehto kan onödigt enkelt rulla in 4-5 under Tony Jumppanen i Blue Fox-målet. Den första spelminuten ska visa sig bli händelsrik. Sami Hillu har bollen på vänsterbackplats och ser Robin Holländer längs med högerkant. Hillu passar och Holländer skjuter direkt på passningen bollen i bortre krysset. Ställningen är 55-5 efter 40.50. Vid 43.30 driver Sami Saari upp bollen i mitten och passar bollen till Robin Holländer som igen sökt sig till högerkanten. Holländer låter bössan tala och han har därmed fullbordat sitt hat trick och fört upp Blue Fox i en ny ledning. Vid 45.19 blir Kim Nyström utvisad för farliggt spel. OLS rullar bollen bra och vid 46.09 kommer ett hårt dragskott från höger backplats av Mikko Saarnio. Ville Oksa antecknas för passningen. Vid 46.54 kommer följande kalldusch för hemmalaget. OLS har ett frislag i offensiva högerhörnet. Ville Turula ställer sig vid bollen och lättar den till bortre stolpen där Otso Tornberg kommer rusande och bara behöver sätta bladet till för att stöta in bollen i tomt mål. Här gör Blue Fox en klar markeringsmiss. 6-8 kommer vid 54.57. Mikko Saarnio får bollen på högerbackplats och skjuter ett löst men precist skott som går över Jumppanen in i mål. Vid 57.22 kan Mikael Nyvall ge hemmapubliken lite hopp genom att reducera till 7-8. Robin Holländer skjuter igen från högerkanten och Nyvall lyckas slå in returen. Vid 58.27 tar Blue Fox time out. Laget har frislag i offensiv zon och taktitavlan åker fram. Tyvärr lyckas inte taktiken och OLS svänger spelet. Erkki Latvalehto kontrar längs med vänsterkanten och passar till bortre stolpen där Anssi Soini får slå in bollen i tom mål vid tiden 58.37. Arttu Hakala utvisas ännu vid tiden 59.25 för obstruktion, men trots att Blue Fox tar ut målvakten och spelar med 6 utespelare mot 4 lyckas man inte reducera.