Blue Fox förlorade och SalBa säkrade kontraktet

Det blev en jämn match mellan SalBa och Blue Fox i Raumo på lördag. Matchen slutade 5-4 efter att SalBa gjort segermålet med 1 minut och 24 sekunder kvar av ordinarie speltid. Blue Fox lyckades inte kvittera trots att man tog ut målvakten. SalBa säkrade därmed kontraktet i Divari.

Thomas Enkvist öppnade målkontot för säsongen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Period 1

Janne Karvonen utvisades vid tiden 2.16 för slag på klubba. Exakt en minut senare kunde Tomi Pihkoluoma öppna målkontot på pass av Niko Kaerla. Ställningen var därmed 1-0. Vid tiden 17.25 kunde Janne Karvonen kvittera till 1-1 på pass av Juho Väisänen. Tommi Perälä i SalBa drog samtidigt på sig en 2+10 minuters utvisning för osportsligt uppträdande, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget.

Period 2

Den andra perioden han bara blir 37 sekunder gammal innan Tomi Pihkoluoma kunde göra sitt andra mål för dagen. Denna gång med assistans av Jori Kämäräinen. Vid tiden 24.08 blev Kim Nyström utvisad för obstruktion, men Blue Fox kunde freda sitt mål. Vid 26.44 åkte Thomas Enkvist ut för slag med klubba, men även denna gång kunde Blue Fox hålla ställningen. Vid 30.10 åkte Marko Timonen i SalBa ut för slag med klubba, men inte heller Blue Fox hade lyckan med sig i power play. Vid 34.35 var det istället SalBa som kunde utöka sin ledning till 3-1 genom Tomi Pihkoluoma som därmed fullbordade sitt hat trick. Antti Keskitalo stod för framspelningen. Med nara 22 sekunder kvar av perioden kunde Joni Rokosa ännu utöka ledningen till 4-1 och Blue Fox såg ut att gå mot en förlust. Ilkka Hurmerinta passade till målet.

Period 3

Vid tiden 43.57 drog tremålsskytten Pihkoluoma på sig en utvisning för obstruktion, men har som bekant haft problem med spelet i power play under den senaste tiden och kunde inte reducera. När matchuret tickat fram till 48.00 kom istället reduceringen när Jonathan Sjöblom gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Framspelningen stod Jakob Klingenberg för. Vid 52.11 lyckades Thomas Enkvist spräcka sin nolla för säsongen och reducerade till 4-3 på pass av Rami Isomäki. Direkt i följande byte kvitterade Kim Nyström till 4-4 på pass av Mikael Nyvall. Efter detta hade Blue Fox flera chanser att gå upp i ledning, men istället kunde SalBa avgöra vid tiden 58.36. Antti Keskitalo sköt ett skott från backplats som Mikael Enlund i Blue Fox-målet räddade, men bollen fick skruv och efter studsen kom den tillbaka mot målet. Framför målet blev det en grym kamp och Tommi Perälä lyckades slå in bollen. Blue Fox tog samtidigt time out. 10 sekunder senare kom Mikael Enlund ut ur målet och Blue Fox avslutade matchen med sex utespelare mot fem. Tyvärr lyckades Blue Fox inte kvittera och matchen slutade 5-4.

Matchkommentarer

- Det var en bitter förlust det måsta jag medge säger Markus Åbb efter matchen. Första perioden var helt okej av oss, den andra var riktigt dålig, men i den tredje spelade vi bra.

- Jag tror tyvärr att kvalplatsen är förlorad nu. En liten teoretisk chans kan finnas kvar, men den är väldigt liten.

- SalBa var naturligtvis nöjda med att säkra sin serieplats. Det var väldigt bra stämning på läktaren i Raumo. Hockeylaget Lukkos hejarklack var på plats och förde liv. Det var bara när vi kvitterade till 4-4 som det blev riktigt tyst i hallen.

- Vi måste spela för hedern imorgon. Jag tror det kan bli en riktigt bra match imorgon när två avslappnade lag möts.

Formationer

Ojala – Nyström – Karvonen
Hillu – Brännbacka

Fredriksson – Holländer – Nyvall
Saari – Klingenberg

R.Isomäki – Sjöblom – Enkvist
Väisänen

Enlund

Till den tredje perioden ändrade första och andra femman:

Ojala – Nyström – Nyvall
Saari – Klingenberg

Fredriksson – Holländer – Karvonen
Hillu – Brännbacka

Matchprotokoll