Woodcutters vann tamt derby

Inget är sig likt i innebandyn. Tidigare var det nerv och känslor när Blue Fox och Woodcutters möttes, men igår bjöd matchen på ingetdera. Matchen var en ganska tam tillställning där Woodcutters utgick som segrare med siffrorna 4-6 efter perioderna 2-2, 0-1 och 2-3.

Sami Hillu var poängbäst i Blue Fox i derbyt med 2+0.

Blue Fox kunde ta ledningen i den först perioden vid tiden 6.01. Sami Hillu kom från avbytarbänken och fick en diagonalpass av Johnny Ojala. Hillu kunde med sitt kännspaka dragskott dra in bollen i mål. Vid tiden 10.19 blev Kim Nyström utvisad för slag på klubba. Woodcutters behövde bara 32 sekunder för att kvittera matchen. Arttu Kukko sköt bollen mot mål och Kari-Matti Viinamäki kunde från en position bakom målet slå in returen via Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Vid 16.35 kunde Blue Fox pånytt gå upp i ledning när man bjöd på en bra frislagsvariant. Johnny Ojala passade från hörnet bollen till Janne Karvonen bakom motståndarmålet. Jarno Pahkakangas kom åt att rycka sig fri från sin motståndare och ropade samtidigt till Karvonen. Karvonen tittade upp och passade till Pahkakangas som pangade in 2-1. Vid prick 18.00 kom Woodcutters replik. Tero Saaristo hade bollen bakom Blue Fox-målet och passade in till Tommi Talvitie som ganska ostört fick slå in kvitteringen. Perioden präglades av passivt spel och det var förvånansvärt tyst både på planen och i publiken.

Jakob Klingenberg åkte ut för farligt spel vid 24.34, men Blue Fox lyckades freda sitt mål. Vid 32.45 kunde Woodcutters för första gången i matchen gå upp i ledning. Kari-Matti Viinamäki sköt ett skott från högerkanten och Teppo Haakana höll sig framme på returen och stötte in den. Vid 34.40 blev Kari-Matti viinamäki utvisad, men Blue Fox lyckades inte kvittera.

Vid 42.13 drog Thomas Backman på sig en utvisning för farligt spel, men igen hade Blue Fox svårt att göra mål i numerärt överläge trots att man nog skapade chanser. Vid 44.55 hade Sami Saari en klingande stolpträff och kvitteringen var nära. Vid 47.07 spelade Olli-Jussi Sariola upp bollen till Valtteri Nurmi i offensiva högra hörnet. Nurmi får aningen lättvindligt trampa uppåt i banan och dra iväg ett skott mot mål. Mikael Enlund är inte med på noterna och bollen slinker in i mål. Vid 51.09 drar Thomas Enkvist på sig en dum utvisning bakom motståndarmålet. Woodcutters kan utnyttja läget när Mikko Kuusisto vid tiden 52.50 har bollen snett bakom Blue Fox-målet och passar bollen till Tero Saaristo i slottet som får fritt skottläge. Ger man Saaristo ett sånt skottläge brukar det bara sluta på ett sätt. Blue Fox tar samtidigt time out. Bara 31 sekunder senare kan Woodcutters utöka sin ledning. Kari-Matti Viinamäki får bollen längs med högerkanten av Olli-Jussi Sariola. Viinamäki skjuter ett slagskott som går i mål. I samma matchminut kan Blue Fox kvittera. Sami Hillu kämpar till sig bollen längs med högerkanten och kommer åt att skjuta ett dragskott som går in vid bortre stolpen. Johnny Fredriksson skymmer Woodcutters-målvakten som inte har en chans att se bollen. Fredriksson antecknas också för passningspoängen. Vid 54.55 utvisas Jarno Pahkakangas för farligt spel och Blue Fox slutspurt kommer lite av sig. Vid 58.01 utvisas Olli-Jussi Sariola för farligt spel. Blue Fox tar ut målvakten och spelar sex mot fyra. Johnny Ojala får skottläge från backplats och han skjuter så att bollen går i mål samtidigt som Thomas Backmans klubba går av. Robin Holländer antecknas för assisten. Målet blir matchens sista anteckning i protokollen och därmed slutar matchen med en 4-6 vinst för Woodcutters. Den tredje perioden var matchens mest händelsrika och även i publiken tände det till lite, men trots det var detta ett ganska sömnigt derby. Woodcutters spelade tätt försvarsspel genom hela matchen och försökte undvika att ta utvisningar.