FoSu bättre än Blue Fox

FoSu var bättre än Blue Fox i lördagens match som spelades i Forssa. Matchen slutade 10-6 efter perioderna 4-1, 3-2 och 3-3. Spelmässigt var det en okej insats av oss säger Markus Åbb, men vi hade lite för många personliga misstag.

Jonathan Sjöblom gjorde två mål mot FoSu.

Blue Fox kunde gå till ledning i den första perioden vid tiden 7.18 när Sami Saari prickade målet assisterad av Johnny Ojala. Tyvärr hann ledning inte bli ens en minut gammal eftersom Aleksi Kanninen kvitterade för FoSu vid tiden 8.15. Teemu Aaltonen assisterade. På dryga fyra minuter från 14.11 framåt släppte Blue Fox in tre mål. Det var Sami Romu, Petri Mäkeläinen och Tommi Mäkinen som i tur och ordning gjorde mål för FoSu. Ställningen efter första perioden var därmed 4-1.

Vid tiden 26.35 kunde FoSu utöka sin ledning till 5-1 genom Markus Lintula på pass av Sami Romu. Vid 29.29 kunde Jonathan Sjöblom pricka in sitt blott andra mål för säsongen på pass av Mikael Nyvall. Bara minuten senare, vid tiden 30.30 reducerade Janne Karvonen till 5-3 på pass av Kim Nyström. När Juha Laitila drog på sig en utvisning för farligt spel vid tiden 34.13 fanns det möjlighet att ytterligare reducera, men spelet i numerärt överläge lyckades inte och ställningen förblev 5-3. I slutet på perioden kunde FoSu ännu göra två mål genom poängkungen Laitila och Aleksi Kanninen. Kanninens mål kom med fyra sekunder kvar av den andra perioden och Blue Fox böt samtidigt målvakt. Tony Jumppanen kom in istället för Mikael Enlund. Ställningen efter två perioder var 7-3.

I början på den tredje perioden kunde Janne Karvonen reducera till 7-4 på pass av Tobias Brännbacka. Drygt halvvägs in i perioden bestraffades Tony Jumppanen för en tackling och FoSu tilldömdes en straff. Juha Laitila tog ansvar för straffen men misslyckades, Jumppanen blev utvisad och FoSu fick spela i numerärt överläge. Vid tiden 52.02 kunde Teemu Aaltonen utöka FoSus ledning till 8-4 assisterad av Juha Laitila. Vid 54.43 kunde Aleksi Kanninen göra sitt tredje mål för dagen framspelad av Teemu Aaltonen. 16 sekunder senare kunde Jonathan Sjöblom utöka sin målskörd på pass av Sami Hillu. Johnny Ojala öppnade målkranen vid tiden 57.27 och Blue Fox hade igen häng på FoSu. Man tog time out för att göra en sista kraftansträngning. Vid 57.33 kom Tony Jumppanen ut ur sitt mål, men det gick som det så ofta brukar i de här situationerna. FoSu avgjorde matchen vid 57.45 när Juha Laitila rullade in bollen i det tomma målet på pass av Teemu Aaltonen.

De välbekanta namnen Teemu Aaltonen och Juha Laitila avgjorde matchen till FoSus fördel. Aaltonen hade 1+4 och Laitila som normalt brukar vara poängbäst hade 2+1. Duon sekonderades väl av Aleksi Kanninen född 1993 som stod för 3+0.
I Blue Fox var det positivt att Jonathan Sjöblom kunde göra två mål. Även Janne Karvonen stod för 2+0 och Johnny Ojala hade 1+1.
- Spelmässigt var det här en helt okej insats av oss säger Markus Åbb. Tyvärr gjorde vi för enkla personliga misstag i mittzon och i egen zon. Trots allt kom FoSu aldrig åt att rulla boll i vår zon utan de fick hålla bollen i mittzon. De gjorde merparten av sina mål på kontringar.
- Andra perioden var matchavgörande. Vi hade 5-3 och fick ett numerärt överläge som vi inte kunde utnyttja. Hade vi gjort mål där så hade vi kunnat svänga matchen. Tyvärr släppte vi in två väldigt enkla mål i slutet på andra perioden.
Numrorna på tavlan anger Åbb som orsak till målvaktsbytet i slutet på andra perioden. – Tony spelade bra i målet i tredje perioden. Åbb vill trots det inte avslöja vem som kommer att starta i mål i kvällens match mot Steelers i Tavastehus.
Blue Fox är ute med en smal trupp. Endast 13 utespelare och två målvakter är med på resan. Anton Kallvik skall vara tillbaka i de gröna kläderna ikväll och kunde inte följa med. Thomas Enkvist är upptagen av jobb.
- Vi hade inga fasta formationer mot FoSu säger Åbb. Vi rullade på alla 13 utespelarna, men vi varierade vem som spelade med vem.
- Får vi bara bort de personliga misstagen har vi bra chans att vinna ikväll och nu har vi också med oss Jori Isomäki som kommer att finnas bakom bänken i matchen mot Steelers.