Jori Isomäki avslutar karriären med SPV

Det är nu klart att Jori Isomäki kommer att avsluta säsongen och troligtvis karriären med SPV från Seinäjoki. Jag känner att jag vill prova på ligan ännu en sista gång säger Jori.

I fortsättningen jublar Jori Isomäki i SPV:s röda spelskjorta.
Foto: Glenn Hägg


Det här var nog det svåraste beslutet jag gjort i min karriär, men det känns som att det här är sista chansen för mig att spela ett slutspel i Salibandyliiga säger Jori. Jag tror att jag skulle gräma mig om jag inte tog chansen nu. Det är inte så lätt att tacka nej när ett av ligans bästa lag vill att man kommer och spelar med dem. Tommy Koponen, tränare i SPV, har på inget sätt pressat mig till ett beslut, men han har hela tiden visat att han är intresserad av att ha mig i SPV. Jag vet att det blir ett helt annat läge att spela med SPV, de har 6 duktiga backar och nu får gubben ligga i för att få speltid. En sak som jag vill poängtera är att jag aldrig skulle ha lämnat Blue Fox om det hade varit kamp om spelplatsen i Divari. Det är klart att det hade varit stort att spela ett möjligt ligakval med Blue Fox, men nu får andra spelare möjlighet att kliva fram och visa vad de kan. Ska Blue Fox ta sig till ligan så är det ju de här pojkarna som ska göra det, i så fall är det ju också de som ska spela i ligan. Jag berättade om mitt beslut för Johnny Ojala, Kim Nyström, Mikael Enlund och Jarno Pahkakangas igår och de tog det bra. Enlund blev extra taggad och sa att nu gäller det för laget att visa att de klarar sig utan mig. Jag tycker att det är dags för ungdomarna i laget att kliva fram. Jag vet att jag är en sån person som tar mycket plats, men nu hoppas jag att nån annan tar mera plats. Jag kommer inte att lämna Blue Fox helt, jag har kollat att en hel del matcher inte krockar och då kommer jag att finnas i Blue Fox-båset och hjälpa Markus Åbb med coachningen. Min målsättning är att finnas med i nästa säsongs tränarteam för Blue Fox om bara laget vill ha mig med.

Vi önskar Jori all lycka i SPV och hoppas att han kommer hem med en guldmedalj runt halsen efter sista matchen!

Joris flytt till SPV innebär samtidigt att Juho Väisänen flyttar till Blue Fox för återstoden av säsongen. Väisänen har denna säsong spelat 11 matcher med Blue Fox och 15 matcher med SPV, men nu blir det Blue Fox för hela slanten.

Jori Isomäkis profil