Sista matchen med gänget?

Söndagens match mot FoSu blir Tommi Aholas för tillfället sista match med Blue Fox eftersom nästa helgs match mot Rangers krockar med SPV:s drabbning med Oilers. Vill du ta del av Tommis innebandytalanger kan det här alltså vara sista chansen. Att det dessutom är topplaget FoSu som står för motståndet gör ju inte saken sämre!

Söndagens match kan vara Tommi Aholas sista i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg


Blue Fox är nu tvåa i tabellen med 26 poäng på 17 matcher. Serieledaren OLS har 32 poäng efter 19 matcher. Söndagens motståndare FoSu finns på en fjärde plats i tabellen med 22 poäng efter 17 matcher. FoSu har alltid profilerat sig som ett av de mest passningsskickliga och anfallsglada lagen i division 1. Ser man på lagets målskillnad, som är 144-100, så bekräftar den att så är fallet. FoSu gör i snitt 8,5 mål/match och släpper i snitt in 5,9 mål/match. Det kan jämföras med Blue Fox målskillnad 105-87, som ger statistiken 6,2 gjorda mål per match och 5,1 insläppta mål per match. Blue Fox lever på sitt försvar och FoSu lever på sitt anfall kan man säga om man jämför lagens spelstil.

Blue Fox har börjat det nya året på bästa sätt med tre vinster. Först vann man hemma mot Indians med 8-6. Förra helgen blev det bortavinster mot ÅIF och PSS. Både i Sibbo och Borgå slutade matcherna 4-5 till Blue Fox. FoSu har haft en betydligt sämre start på det nya året. Först förlorade man mot Indians på bortaplan med 8-6. Sen blev det förlust mot ÅIF på hemmaplan med 5-7. I den senaste matchen blev det vinst mot tabelljumbon Rangrs på bortaplan med 4-7. Blue Fox och FoSu har inte mötts denna säsong, men senaste säsong möttes lagen två gånger och Blue Fox vann hemma med 11-2. I Forssa var FoSu det bättre laget med 8-4.

Ser vi vidare i statistiken så är FoSu det effektivaste laget av alla lag i Divari när det gäller mål i numerärt överläge. FoSu behöver i snitt 2 minuter och 44 sekunder på sig för att göra mål i numerärt överläge. Motsvarande statistik för Blue Fox är 3 minuter och 53 sekunder. Blue Fox har däremot gjort flest mål av alla lag i numerärt överläge med 27 mål. Ser vi till numerärt underläge så är FoSu och Blue Fox näst intill jämnbördiga. Det tar i snitt 4 minuter och 38 sekunder att göra mål på FoSu och att göra mål på Blue Fox tar i snitt 4 minuter och 25 sekunder.

På det personliga planet blir det en hård kamp mellan poängkungarna på söndag. Johnny Ojala har de fyra senaste säsongerna vunnit poängbörsen i division 1. Nu är det emellertid Juha Laitila från FoSu som har en klar ledning i poängbörsen med 39+17=56 poäng på 16 matcher. Vilket ger ett snitt på 3,5 poäng/match! Teemu Aaltonen, även han från FoSu är tvåa i poängbörsen med 22+26=48 poäng på 17 matcher. Johnny Ojala är trea i poängbörsen med 19+26=45 poäng på 17 matcher. På femte plats hittar vi Sami Romu med 26+13=39 poäng på 16 matcher.  Pirkkalas gåva till Nykarleby-innebandyn, Tommi Ahola, är näst bäste Blue Foxare på en åttonde plats med poängen 26+10=36 på 13 matcher. Den för evigt unde 40-åringen Petri Mäkeläinen är 14:e man i poängbörsen med 14+17=31 poäng på 16 matcher. Även på backsidan är kampen hård. Matti Moisander från Fosu leder för tillfället poängbörsen för backar med 7+17=24 poäng på 17 matcher. Jori Isomäki är trea med 3+19=22 poäng på 16 matcher. I FoSu har målvakterna Jarno Prihti och Tomi Aaltonen delat på ansvaret mellan stolparna. Prihti är fjärde i statistiken med räddningsprocenten 83,81 och Tomi Aaltonen är tionde med 80,73. Mikael Enlund i Blue Fox har varit klar etta mellan stolparna i Blue Fox och han finns på en sjätte plats i statistiken med räddningsprocenten 82,82.

Söndagens match mot FoSu i Stjärnhallen blir en riktig höjdare. FoSu är ett av de bästa lagen i Divari och speciellt anfallsgardet är starkt. FoSu brukar alltid bjuda på fint passningsspel och kombinationer. Nu gäller det för Blue Fox att vara skärpta i försvarsspelet och bjuda på snabba kontringar. I Blue Fox lever laguppställningen för tillfället. Tommi Ahola kommer att spela sin för tillfället sista match i Blue Fox på söndag. Ahola är två poäng ifrån att ha gjort 80 poäng i Blue Fox, den gränsen hoppas vi att han spräcker på söndag. Anton Kallvik och Sami Hillu borde vara tillbaka från sina uppdrag i det militära. Thomas Enkvist är frisk och får kanske göra come back. Jalo Kouvonen från SPV spelade matchen mot ÅIF i lördags och han får antagligen chansen att visa upp sig för hemmapubliken. Hakalas och Väisänens medverkan är ännu oklar, men borde klarna på kvällens träning. Markus Åbb sade redan efter förra helgens matcher att han hoppas på storpublik till matchen mot FoSu. Blue Fox och FoSu kämpar även i toppen av publikligan, Blue Fox har ett snitt på 333 besökare och FoSu har 325. Nu behöver hemmalaget allt stöd det kan få! Visa ditt stöd, klä dig i blått!