Seger i Borgå

Herrarna klarade av att vinna även den andra matchen under utflykten till Östnyland. Blue Fox lyckades besegra PSS med 5-4 på övertid trots att man låg under med både 3-1 och 4-2. Johnny Ojala blev segerskytt. Robin Holländer var bäste poängplockare med 1+2 och Tommi Hakala fick göra sina två första mål i den blå speldräkten.

Tommi Hakala gjorde sina två första mål för Blue Fox.

Period 1

PSS kunde gå till ledning vid 2.18 när Niklas Nurmela prickade målet på pass av Petri Mäki. Vid tiden 6.24 tilldömdes Blue Fox ett straffslag. Johnny Ojala fick chansen att skjuta straffen, men misslyckades. Henri Lassila utvisades då i två minuter för slag på klubba. När matchuret tickat fram till 7.41 blev Matti Turunen utvisad för obstruktion och Blue Fox fick i dryga 40 sekunder spela 5 mot 3. Tyvärr var Blue Fox inte lyckosamt i det numerära överläget och ställningen förblev 1-0. Vid tiden 13.06 kunde istället Henri Lassila föra upp PSS i en tvåmålsledning på pass av Petri Mäki.

Period 2

Blue Fox fick en bra start på den andra perioden när Tommi Hakala gjorde sitt första mål i Blue Fox vid tiden 21.49 på pass av Robin Holländer. Vid 23.45 kunde Niklas Nurmela pånytt föra upp PSS i en tvåmålsledning. Henri Lassila svarade för framspelningen. Vid 24.17 utvisades Oliver Järvinen för farligt spel. Ej heller denna gång kunde Blue Fox utnyttja det numerära överläget. Vid 27.57 kom följande utvisning, denna gång var det Seppo Jäppilä som blev utvisad för obstruktion. En halv minut senare åkte Niklas Nurmela ut för liggande spel. Nu fick Blue Fox fason på sitt power play och Tommi Hakala kunde med sitt andra mål för dagen reducera till 3-2 vid tiden 29.48. Johnny Ojala agerade denna gång framspelare. Vid 36.12 åkte Oliver Järvinen igen ut. Denna gång för hakning av klubba, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Istället kunde PSS utöka sin ledning till 4-2 genom Matti Turunen, framspelad av Niklas Horn. Målet kom vid tiden 38.36.

Period 3

Vid tiden 44.35 kunde Jakob Klingenberg reducera till 4-3 på pass av Robin Holländer. När matchuret tickat fram till 46.22 kunde Robin Holländer kvittera matchen till 4-4 på pass av Johnny Fredriksson. Vid 48.10 fick Blue Fox sin första utvisning när Jakob Klingenberg åkte ut för liggande spel. Blue Fox kunde freda sitt mål. Eftersom inget av lagen kunde öka på sin målskörd under ordinarie matchtid gick matchen till förlängning.

Förlängning

Knappt halva förlängningen hade gått när Johnny Ojala kunde avgöra matchen på pass av Janne Karvonen.

Matchkommentarer

Det var en lika svår match som igår säger Markus Åbb när vi ringer upp honom. PSS försökte förstöra vårt spel, de försökte spela fysiskt och på gränsen till fult.

Ni fick flera chanser att spela numerärt överläge utan att lyckas, vad berodde det på?

Jag måste säga att motståndarens målvakt var fantastisk idag, jag tror han hade 38 räddningar och många av dem var riktigt kvalificerade. Sen i tredje perioden när vi började vända matchen slutade domarna att ta utvisningar trots att PSS spelade lika fult. Jag måste säga att det var starkt av oss att ännu en gång komma tillbaka från underläge. Fast vi hade en väldigt smal trupp idag så spelade vi bra. Vi har bra självförtroende för tillfället och då vinner man den här typen av matcher.

Robin Holländer var poängbäst idag.

Jo, han var en av våra bästa spelare om man ser till hela helgen.

Tommi Hakala fick göra sin två första mål i Blue Fox.

Hakala gjorde två mycket viktiga mål och jag tror det var viktigt för honom att få göra mål. Han har ju tidigare profilerat sig som målskytt. Vi väntar mera av den sorten av honom.

Nästa match är mot FoSu, vad tror du om den matchen?

Det är en viktig match i toppstriden. FoSu är ett duktigt lag. Jag hoppas på storpublik på söndag. Vi kämpar ju också mot FoSu i publikligan och nu behöver vi publikens stöd för att vinna den.