En nere, en kvar

Blue Fox herrar besegrade ÅIF med 5-4 i den första matchen i Östnyland. Blue Fox var i underläge i två perioder, men vände matchen till seger i den tredje.

Robin Holländer gjorde vinstmålet i matchen mot ÅIF.

Period 1

Vid tiden 13.16 tog ÅIF en utvisning för för många spelare. Blue Fox behövde bara 22 sekunder för att utnyttja det numerära överläget. Janne Karvonen var målskytt, assisterad av Johnny Ojala. Matcklockan hann inte ticka mera än 58 sekunder innan ÅIF kvitterade. Wilhelm Waino prickade målet på pass av Blue Fox-bekantingen Jan Qvickström. Vid tiden 17.35 kunde Wilhelm Wainio föra upp ÅIF i ledningen på pass av Atte Huovinen. Målet kom under en avvaktande utvisning. Den första perioden slutade därmed 2-1.

Period 2

ÅIF behövde bara 34 sekunder i den andra perioden för att utöka sin ledning till 3-1. Janne Holopainen var målskytt på pass av Miro Herlin. 28.45 in i matchen kunde Johnny Ojala reducera till 3-2 på pass av Kim Nyström. Dryga tre minuter senare kvitterade Kim Nyström till 3-3 på pass av Johnny Fredriksson. Vid tiden 35.22 kunde Janne Holopainen igen föra upp ÅIF i ledning. Nu var det Wilhelm Wainios tur att agera framspelare. Målet kom under en avvaktande utvisning. Periodens sista protokollanteckning kom vid tiden 36.58 när Jan Qvickström blev utvisad för obstruktion, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. Ställningen efter period 2 var 4-3.

Period 3

Vid 44.38 tilldömdes Blue Fox en straff. Johnny Ojala fick förtroendet att skjuta straffen och gjorde ingen besviken. Matchen var kvitterad till 4-4. När matchuret tickat fram till 46.55 kunde Robin Holländer föra upp Blue Fox i lednig för andra gången i matchen. Jakob Klingenberg agerade framspelare. Vid tiden 52.57 dorg ÅIF på sig en utvisning för för många spelare. ÅIF tog time out vid tiden 57.44, men Blue Fox lyckades freda sitt mål och säkrade därmed segern.

Matchkommentarer

Det var en svår match säger Markus Åbb när vi ringer upp honom, men ju längre matchen gick desto bättre spelade vi. Sista perioden var riktigt bra av oss. Jag kan nog förstå hur ÅIF tagit poäng av OLS. ÅIF var bra idag, men vi klarade av att resa oss i tredje perioden. Det visar på styrka av oss. Vi har som målsättning att hänga med i två perioder och avgöra i tredje.

Hur gick det för debutanten Jalo Kouvonen?

Kouvonen bättrade på hela tiden, men det märktes att han inte spelat seniormatcher tidigare. Även om han är skicklig så är det skillnad på junior- och seniormatcher. Tyvärr är han inte med imorgon eftersom han ska spela med SPV:s A-juniorer.

Ni saknade en del spelare.

Jo, Anton Kallvik har ju ryckt in i armén och satt fast i Kauhava. Sami Hillu är stamanställd i Kauhava och han var upptagen med de nya rekryterna. Thomas Enkvist hade tyvärr insjuknat.