Skruven är tillbaka

Backen Jarno ”Ruuvi” Pahkakangas gör comeback i herrlaget. 28-årige Pahkakangas har tidigare spelat 105 matcher för Blue Fox i division 1 med poängen 42+31=73.

Jarno Pahkakangas gör comeback. Bilden är från vårens ligakval mot OLS.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Pahkakangas hoppade också förra säsongen in i Blue Fox och hann då spela 9 matcher i seriespelet och 3 matcher i ligakvalet. Då hade han ett avtal som innebar att han bara spelade hemmamatcherna i grundserien, men nu verkar det vara annat som gäller.

Jo, jag siktar nog på att spela alla matcher säger Pahkakangas när vi pratar med honom efter torsdagens träning. Både hemma- och bortamatcher. Det kan ta en tid före jag kommer i form. Jag spelade ett par matcher med Jeppis FBC i höstas, men sen har jag inte hunnit träna eller spela. Om allt går bra här under vårsäsongen så gör jag en satsning på nästa säsong. Min målsättning är att träna med laget i sommar och också spela i Blue Fox säsongen 2012-2013. Jag jobbar med eget företag inom byggnadsbranschen och tiden har inte riktigt räckt till för träning. Matcher på helgerna skulle jag nog ha hunnit med, men det går inte att spela matcher utan träning. Nu ser det lite ljusare ut med tid för träning och jag gör en ny satsning på innebandyn.

Hur fort får vi se dig på planen?

Ja, det får du fråga Markus Åbb om. Jag har hunnit göra några träningar med laget och behöver kanske några till för att vara i matchform. Det är klart att konditionsmässigt ligger jag lite efter, men det kommer nog.

Markus Åbb, vad är dina kommentarer om ”nyförvärvet”?

Jag vill börja med att tacka Jeppis FBC för att de släppte Jarno till oss så att han får möjlighet till en ny satsning i Divari. Vi vet ju vad Jarno är för spelare och han kommer att vara mycket viktig för oss. Jag är också mycket nöjd att vi har kunnat knyta honom till oss även för nästa säsong.

När får vi se Pahkakangas på planen?

Som det såg ut på kvällens träning så skulle jag kunna kasta in honom redan nu till helgen, men eftersom han inte har spelat eller tränat så mycket så tror jag att vi ska gå försiktigt fram. Vi siktar på hemmamatchen mot Rangers lördagen 28.1, men debuten kan komma tidigare.

Ni har också ett annat nyförvärv på gång?

Jo, det stämmer. Jalo Kouvonen från SPV kommer att spela med oss nu på lördag mot ÅIF, men på söndag spelar han med SPV:s A-juniorer i FM-serien. Han är en anfallare född 1991 som är sista årets junior. Han blev nyligen klar med sin militärtjänstgöring. Jalo tog själv kontakt med oss och han vill avsluta säsongen med oss. Om allt går bra vill han fortsätta nästa säsong med oss.

Vad är han för typ av spelare?

Han är en playmaker. Den här säsongen har han spelat 11 matcher med SPV:s A-juniorer i FM-serien med poängen 2+12=14. Förra säsongen var han tredje bäste poängplockare i SPV:s A-juniorer med 11+20=31 poäng på 22 matcher. Det var bara Tommi Hakala och juniorvärldsmästaren Niko Mäkelä som var före honom. När det gäller Jalo så behöver vi inte bestämma oss var han avslutar säsongen före 10.2 när alla farmspelare måste bestämma vilken förening de representerar till säsongens slut.