Ilves starkare än Blue Fox

Ilves var för svåra även denna gång och kunde bryta Blue Fox 11 matcher långa förlustfria svit. Det blev förlust för herrarna med 7-4 efter perioderna 2-1, 2-2 och 3-1. Blue Fox låg hela tiden under med minst ett mål. Vid 58.40 ledde Ilves med 6-4 och då tog Blue Fox ut målvakten, men Tommi Merto kunde med sitt tredje mål för dagen säkra segern för Ilves vid tiden 59.43.

Kim Nyström gjorde två mål i matchen mot Ilves.

Ilves kunde ta ledningen halvvägs in i den första perioden när Ossi Ojala prickade målet på pass av Ilkka Pärmäkoski. Vid tiden 14.49 kunde Vesa-Matii Takkinen öka på till 2-0 på straff. 35 sekunder senare kunde Kim Nyström reducera till 2-1 på pass av Tommi Ahola.

Matchuret stannade på 25.19 när Joni Henttonen ökade på till 3-1 assisterad av Ville Kautto. Vid tiden 28.35 blev Joel Vataja utvisad för farligt spel, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Istället kunde Ilves öka på till 4-1 genom Tommi Merto på pass av Risto Kailio vid tiden 30.51. Dryga tre minuter senare, vid tiden 33.56 kunde Kim Nyström göra sitt andra mål för kvällen och reducera till 4-2. Denna gång stod Jori Isomäki för framspelningen. Vid 35.09 gjorde Jori Isomäki 4-3 på pass av Johnny Ojala under en avvaktande utvisning. Nu hade Blue Fox häng på Ilves. Vid tiden 38.42 blev Tommi Merto utvisad för farligt spel och Blue Fox fick chansen i numerärt överläge. Det blev inget mål i period 2, men utvisningen fortsatte i den tredje perioden.

Blue Fox fick inleda den tredje perioden i numerärt överläge, men kunde inte utnyttja läget och det skulle visa sig att det blev matchavgörande. Istället var det Ilves som gjorde 5-3 vid tiden 43.59. Igen var det Tommi Merot som höll sig framme. Denna gång framspelad av Vesa-Matti Takkinen. Blue Fox kunde ännu knapra sig lite närmare en kvittering när Tommi Ahola vid tiden 50.29 gjorde 5-4 på pass av Johnny Ojala. Vid tiden 51.14 blev Risto Kailio utvisad för hindrande av spel och samtidigt blev Mikael Nyvall utvisad för farligt spel. Vid 53.27 blev Sami Hillu utvisad för fasthållning och Ilves kunde utnyttja sitt numerära överläge. Blue Fox var nära att reda ut situationen, men med 3 skunder kvar av utvisningen kunde Jesse Niittymäki pricka in 6-4 på pass av Jaakko Jyrkkä. Blue Fox tog time out vid tiden 58.33 och vid tiden 58.40 kom Mikael Enlund bort från sitt mål. Vid 59.35 blev Ilkka Pärmäkoski utvisad för slag på klubba, men trots att Blue Fox spelade med 6 man mot 4 var det Ilves som utökade sin ledning till 7-4 när Tommi Merto fullbordade sitt hat trick vid tiden 59.43. Framspelningen stod Vesa-Matti Takkinen för.

Jag tyckte vi kontrollerade matchen stundvis säger tränaren Markus Åbb när vi ringer upp honom i bussen på väg hem från Tammerfors. Tyvärr utnyttjade Ilves sina chanser bättre. Deras målvakt spelade bra, men vi gjorde nog honom bra. Vi hade bra chans att få 4-4, speciellt när vi fick ett numerärt överläge i slutet på andra perioden, men tyvärr lyckades det inte och så gjorde Ilves det matchavgörande 5-3 målet i början på tredje perioden.

Ilves är det enda laget som ni inte lyckats ta poäng av den här säsongen.

Jo, det blev så den här säsongen. FoSu har vi inte mött ännu, men alla andra lag har vi mött och tagit poäng av. Förra året var det bara M-Team som vi inte lyckades ta poäng av. OLS förlorade också idag och vi skulle ha haft chans att ta in på dem, men tyvärr blev det inte så.

Vad tror du om morgondagens match?

Papas är ingen lätt motståndare. De är bra på att försvara sig, faktiskt bättre än Ilves på att försvara. Vi får inte göra matchen för svår för oss själva. Vi måste sätta våra chanser. Det bästa med att det är match imorgon är det att vi får en möjlighet att snabbt ta revansch för dagens förlust. Vi hoppas att det blir bra fart både på planen och utanför. Vi hoppas på bra stöd av publiken imorgon! Vi önskar oss mycket publik på matchen mot Papas. I Forssa är det en innebandyboom på gång och FoSu är på jakt efter oss i publikligan. Ska vi försvara vår topplacering så behöver vi stöd av publiken!