Blue Fox besegrade Rangers genom stark andra period

Blue Fox besegrade Rangers i Kyrkslätt med 7-4 efter en stark andra period som man vann med 5-0. Janne Karvonen var dagens man och stod för fyra av målen i den andra perioden.

Janne Karvonen var i suverän form och stod för fyra mål i matchen mot Rangers.

Den första anteckningen i matchprotokollet kom vid tidne 7.18 när Mikael Nyvall blev utvisad för slag på klubba. Blue Fox var så nära att klara utvisningen, men vid tiden 9.07 lyckades Timo Halttunen pricka in 1-0 på pass av Joakim Wollsten. Vid tiden 12.39 blev Jari Hirvonen i Rangers utvisad för fortsatt felaktigt spel, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget.Vid tiden 16.34 blev Christ Starck utvisad för hindrande av spel.Blue Fox behövde knappt en minut på sig för att hitta målet.Robin Holländer hade fått förtroendet i numerärt överläge och prickade in kvitteringen till 1-1 på pass av Johnny Ojala. Rangers hade samtidigt en avvaktande utvisning på gång och Blue Fox fick spela 6 mot 4.

I den andra perioden skulle det bli Janne Karvonen show. Vid tiden 22.36 blev Jari Hirvonen utvisad för fortsatt felaktigt spel. Janne Karvonen behövde bara 2 sekunder för att föra upp Blue Fox i ledningen. Jori Isomäki stod för framspelningen. Fem minuter senare kunde Robin Holländer utöka sitt målkonto och Blue Fox ledning till 1-3 på pass av Petteri Toivola. Vid tiden 31.59 blev Jari Hirvonen igen utvisad, denna gång för fasthållning av klubba. Den här gången tog det betydligt längre att utnyttja det numerära överläget, men vid den sista sekunden av utvisningen, vid tiden 33.59 lyckades Janne Karvonen pricka målet på pass av Johnny Ojala. Samtidigt tog Rangers time out. Följande mål så dagens ljus vid tiden 35.17 när Janne Karvonen fullbordade sitt hat trick på pass av Kim Nyström. Vid tiden 37.45 kunde Janne Karvonen göra sitt fjärde mål för dagen, denna gång assisterad av Jori Isomäki. Karvonen hade därmed gjort tre mål på 3 minuter och 46 sekunder. Periodens sista protokollanteckning kom vid 40.00 när Johnny Ojala blev utvisad för farligt spel.

Till den tredje perioden böt Ranger ut sin målvakt Markus Manninen mot Janne Teliranta. 54 sekunder senare kunde Erik Helenius reducera för Rangers när han sköt in 2-6 på pass av Timo Halttunen. Vid tiden 44.34 blev Juuso Pekkala i Rangers utvisad för slag på klubba, men denna gång blev det inget mål av Blue Fox. Istället kunde Miro Ranta reducera till 3-6 vid tiden 47.53 på pass av Nico Jansson. Vid tiden 50.45 blev Sebastian Fager-Pintilä utvisad för fasthållning. Även denna gång kunde Rangers freda sitt mål. Vid tiden 53.51 tog Markus Manninen pånytt sin plats i Rangers-målet. Matchuret hade tickat fram till 56.06 när Miro Ranta kunde reducera till 4-6 på pass av Markus Kutsumbaris. När Kim Nyström strax därefter vid tiden 56.50 blev utvisad för slag på klubba hade Rangers vittring på en kvittering. Rangers kunde inte utnyttja det numerära överläget. Vid tiden 59.22 tog man ut målvakten, men istället för ett reduceringsmål blev det Johnny Fredriksson som slog sista spiken i kistan när han gjorde 4-7 för Blue Fox i tomt mål.

Matchavgörande var ännu en gång Blue Fox spel i numerärt överläge. Laget gjorde tre mål på sex numerära överlägen i matchen. Blue Fox är också det lag i Divari som gjort flest mål i numerärt överläge, 24 mål på 12 matcher har det blivit. Det lönar sig alltså inte att ta utvisningar mot Blue Fox. Det tar i snitt 3 minuter och 13 sekunder för Blue Fox för att göra mål i numerärt överläge. Bara FoSu är effektivare med mål efter 2 minuter och 54 sekunder.
Janne Karvonen ersatte på ett föredömligt sätt Tommi Ahola i matchen när han gjorde 4 mål. Roligt är det också att Robin Holländer har börjat hitta målet. Holländer har gjort stora framsteg denna säsong och för hans del kan vi verkligen säga att träning lönar sig!