Blue Fox vann toppmötet

Blue Fox gick segrande ur toppmötet med OLS på lördag. Trots att Blue Fox låg under med 6-3 efter två perioder kunde man resa sig och gå ifrån till 7-8 i den tredje perioden. OLS lyckades kvittera till 8-8 med 14 sekunder kvar av ordinarie matchtid, men Kim Nyström blev hjälte för dagen när han avgjorde i förlängningen med 7 sekunder kvar!

Kim Nyström fick avgöra matchen med 7 sekunder kvar av förlängningen.

OLS öppnade matchen starkt och kunde öppna målkontot vid tiden 2.07 när Veli-Pekka Turula nätade på pass av Petro Rautio. Bara 35 sekunder senare ökade Anssi Soini på till 2-0 på pass av Harri Naumanen. Vid tiden 5.33 blev Olli Tornberg utvisad för slag på klubba. Det kunde Blue Fox utnyttja med sin farliga power play-formation. Tommi Ahola gjorde mål efter 12 sekunder på pass av Jori Isomäki. Vid tiden 6.50 kvitterade Tommi Ahola till 2-2, denna gång framspelad av Johnny Ojala. Vid 7.40 kunde OLS igen gå upp i ledning när Olli Tornberg prickade målet på pass av Antti Nieminen. Vid tiden 10.48 tilldömdes OLS en straff när Jakob Klingenberg hindrade en motståndare från att göra mål. Harri Naumanen fick skjuta straffen, men Mikael Enlund i Blue Fox-målet drog det längre strået. I det efterföljande numerära underläget kunde Blue Fox skydda det egna målet. Vid tiden 13.06 blev Jari Karjalainen utvisad för fortsatt felaktigt spel. Kim Nyström kunde kvittera till 3-3 under utvisningen på pass av Janne Karvonen. Vid 17.07 förde Veli-Pekka Turula ännu en gång upp OLS i ledningen med 4-3.

Vid tiden 25.28 blev Olli Tornberg utvisad för hindrande av spel, men Blue Fox kunde inte kvittera. Vid tiden 28.52 var det Timo Kukkonens tur att uppsöka syndabåset för slag på klubba, men ej heller denna gång kunde Blue Fox kivttera. Vid tiden 35.11 blev Petteri Toivola utvisad för fasthållning och då kunde OLS dra nytta av läget. Vid 36.12 utökade Harri Naumanen ledningen till 5-3 på pass av Ville Turula. När matchklokcan tickat fram till 38.36 ökade OLS ännu på till 6-3 genom Veli-Pekka Turula. Framspelningen stod Jari Karjalainen för. Vid tiden 39.42 fick Johnny Ojala chansen att slå en straff när Olli Tonberg regelvidrigt stoppade en målchans för Blue Fox. Fredriksson lyckades inte göra mål och Blue Fox fick istället spela numerärt överläge. I periodens sista sekund blev Tommi Ahola ännu utvisad för hands.

Lagen fick därmed börja den tredje perioden med varsin spelar i utvisningsbåset. Inget av lagen kunde dra nytta av de stora ytorna, men när Tommi Ahola återvände från utvisningsbåset var han igen målsugen och vid tiden 42.40 kunde han reducera till 6-4 på pass av Johnny Ojala. Därmed var även Tommi Aholas hat trick  fullbordat. Vid tiden 46.12 tilldömde Blue Fox en straff och denna gång tog Johnny Ojala hand om straffen. Ojala gjorde inget misstag och ställningen var därmed 6-5. Endast 12 sekunder senare var matchen kvitterad när Kim Nyström sköt bollen i mål på pass av Tommi Ahola. OLS tog samtidigt time out. Time outen hade tillfällig effekt och vid tiden 47.14 kunde Anssi Soini igen föra upp hemmalaget i ledning 7-6 på pass av Erkki Latvalehto. Efter det här kom en period av många utvisningar för OLS. Vid 48.59 blev Harii Naumanen utvisad för slag på klubba. Vid tiden 53.00 blev Erkki Latvalehto utvisad för farligt spel och Niko Kvist för slag på klubba. Vid 53.44 åkte Olli Tornberg på sin tredje utvisning för dagen. Matchuret visade 54.35 när Janne Karvonen utjämnade till 7-7 på pass av Johnny Ojala. Vid 55.05 kunde Tommi Ahola föra upp bortalaget i ledning med 7-8 på pass av Johnny Ojala. Vid tiden 58.06 blev Robin Holländer utvisad. OLS fick därmed läge att kvittera, man tog ut sin målvakt och spelade 6 mot 4. Vid 58.41 drog Antti Nieminen i OLS på sig en utvisning för fortsatt felaktigt spel och allt såg ut att ordna upp sig, men på något konstigt sätt kunde OLS kvittera vid tiden 59.46.

Förlängning

Blue Fox fick efter 6 sekunder i förlängningen spela i numerärt överläge i 1 minut och 35 sekunder, men kunde inte utnyttja läget. En stund senare drog OLS på sig en ny utvisning och Blue Fox tog time out vid tiden 63.42. Med bara 7 sekunder kvar av matchen kunde Kim Nyström med sitt tredje mål för dagen avgöra drabbningen på pass av Tommi Ahola. Matchen slutade därmed 8-9 till Blue Fox vid tiden 64.53!

Vi gjorde det lite onödigt spännande idag säger Markus Åbb när vi ringer upp. Första perioden var bra av oss och vi spelade också bra i andra perioden, men i slutet av den så släppte vi in ett par enkla mål. Egentligen gick den här matchen enligt manuskriptet, men det blev för många mål i matchen och så gjorde vi det lite för svårt för oss själva. Det var en fantastisk match med tanke på vem vi mötte och med tanke på var vi spelade. En sak lärde vi oss redan förra säsongen med det här laget och det är att laget inte jag upp sig trots att det ligger under. Vi gjorde fem mål i power play idag. Det var en av nycklarna till segern. Jag vill berömma tredje kedjan som fixade två straffar åt oss och flera utvisningar åt motståndarna.