Vinst för Blue Fox i målfattig match

Lördagen bjöd på en målfattig match i Stjärnhallen. SalBa från Raumo spelade ett tätt försvar och drog ner på tempot. Hemmalaget vann trots det med 4-2.

Justitieminister Anna-Maja Henriksson släppte ner matchbollen.

Period 1

Blue Fox kunde öppna målskyttet vid tiden 11.59. SalBa gjorde ett dåligt byte som Blue Fox kunde utnyttja. Jori Isomäki hade bollen i egen zon och skickade iväg den mot Janne Karvonen som fick skjuta första skottet ganska ostört. Petri Elo i SalBa-målet räddade det första skottet, men Karvonens retur var han chanslös på. Vid tiden 19.20 blev Teemu Helin utvisad för lyftning av klubba, men Blue Fox kunde inte dra nytta av det numerära överläget.

Period 2

Blue Fox fick inleda den andra perioden i power play, men det gav inte någon utdelning. Vid tiden 33.19 kunde SalBa utjämna matchen. Antti Keskitalo hade bollen vid vänstra kanten och spelade över bollen till Jani Mikanmaa på höger backplats som sköt in bollen bakom en skymd Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Vid tiden 37.42 kunde Blue Fox återta ledningen. Mikael Nyvall hade bollen på vänsterkanten. Sami Saari rusade på mål vid bortre stolpen och Nyvall lyckas nå honom med en genomskärare. Saari blir så gott som fri med SalBa-målvakten och gör inget misstag. Ställningen är därmed 2-1. Vid tiden 38.48 blir Jani Mikanmaa utvisad för hands, men inte heller denna gång kan Blue Fox göra mål.

Period 3

Blue Fox får inleda även den tredje perioden i numerärt överläge, men ännu en gång är det svårt för hemmalaget att utnyttja läget. Vid tiden 42.33 spelar Jori Isomäki fram till Kim Nyström på vänsterkanten. Nyström passar in till mål, men bollen går rakt i mål. Drygt två minuter senare, vid tiden 44.44 kan hemmalaget utöka ledningen till 4-1. Johnny Ojala har bollen bakom mål och passar in den framför mål. Janne Karvonen försöker slå till bollen, men istället går den in via en SalBa-förvarare. Här tror större delen av publiken att Blue Fox ska dra ifrån, men icke. Vid 46.20 Får Mika Kallio bollen längs vänsterkanten och spelar ditrekt in bollen i slottet till Tomi Lahti som svänger och drar in bollen i mål. Vid tiden 52.22 blir Anton Kallvik utvisad för fasthållning, men SalBa bjuder inte på något bättre spel än Blue Fox. Vid tiden 54.57 tar SalBa time out för att försöka få till en utjämning. Laget börjar då pressa Blue Fox högt. Vid tiden 58.51 tar man ut målvakten. SalBa har ännu en boll i mål, men slutsummern har hunnit gå och matchen slutar 4-2 till Blue Fox.

Matchkommentarer

Det visade sig ännu en gång att Blue Fox har svårt att föra en match mot sämre motstånd. I matcher av den här typen borde hemmalaget höja på tempot och bara trampa ifrån motståndarna. Jori Isomäki konstaterade efter matchen att Blue Fox har mycket lättare att spela bra mot ett bra lag som också spelar med högt tempo. Trots det är två poäng alltid två poäng, oberoende om de kommer med bra spel eller dåligt spel. Det visar på styrka att ta två poäng i en match trots att man inte spelar på topp. Vinsten innebar också att Blue Fox steg till en andra plats i tabellen eftersom både FoSu och Ilves förlorade sina matcher. Matchens behållning var det glädjande stora publikantalet på 372 åskådare. Glädjande var också att vi hade Justitieminister Anna-Maja Henriksson och presidentkandidat Eva Biaudet på besök under matchen. Nu är det bara att ladda batterierna inför nästa veckas toppmatch mot serieledaren OLS. Då finns även Tommi Ahola med i spelarledet.