Nykomlingar i Stjärnhallen

SalBa från Raumo är följande lag att gästa Stjärnhallen i Nykarleby. SalBa är nykomlingar i Divari efter att förra säsongen ha tagit steget upp från division 2. SalBa har klarat sig bra i Divari och ligger på en sjunde plats i tabellen.

Mikael Enlund är en klippa i Blue Fox-målet.

SalBa är det första laget från Raumo att spela i Divari eller division 1. I grannstaden Björneborg har man betydligt bättre meriter inom innebandy och del spelare från Raumo har genom åren spelat med lag från Björneborg. I förra säsongens kval till Divari slog SalBa ut SCH från Hyvinge, OYUS från Uleåborg och Top Team från Villmanstrand. SalBas saldo i årets Divari är 5 vinster, 1 oavgjord match och 5 förluster. Målskillnaden är 54-67. I de tre senaste matcherna har det blivit en vinst och två förluster. Lördag 12.11 blev det vinst med 8-7 mot Papas på hemmaplan. Dagen efter förlorade man med 4-6 mot PSS på hemmaplan. Lördag 19.11 blev det förlust på bortaplan mot ÅIF med 9-5.

Bästa poängplockare i SalBa är 19-årige Tomi Lahti med 6+12=18 poäng på 11 matcher vilket ger honom en trettonde plats i poängbörsen. Han följs närmast av Antti Keskitalo med 7+4=11 poäng på 11 matcher, Tomi Pihkoluoma med 6+5=11 poäng på 7 matcher och Jani Mikanmaa med 8+2=10 poäng på 11 matcher. I SalBa har målvakterna Petri Elo och Joni Kallioniemi delat broderligt på ansvaret mellan stolparna. Elo har stått 333 minuter mellan stolparna och Kallioniemi har stått 326 minuter. Elo har räddningsprocenten 81,18 och Kallioniemi har 80,24. Där kan det alltså vara hugget som stucket vem som ställer sig i målet. I Blue Fox är läget ett helt annat, Mikael Enlund är klar förstemålvakt och han har vaktat målet i alla matcher. Enlund har den tredje bästa räddningsprocenten i Divari med 83,86. I poängbörsen återfinns Tommi Ahola och Johnny Ojala på femte respektive sjätte plats. Ahola har skrapat ihop 19+5=24 poäng på 9 matcher och Ojala har 11+13=24 poäng på 9 matcher. Tredje i den interna poängbörsen är Jori Isomäki med 2+12=14 poäng och sen följer Janne Karvonen med 8+4=12 poäng. Den interna plusminusstatistiken leds av lagkaptenen Kim Nyström som står på +14.

Blue Fox är på fjärde plats i Divari-tabellen. Laget har samlat på sig 14 poäng på 9 matcher. Efter säsongens första match mot Ilves har det inte blivit någon förlust. Blue Fox har alltså 8 matcher i rad utan förslust, med saldot 6 vinster och 2 oavgjorda matcher. I de tre senaste matcherna har det blivit två vinster och en oavgjord match. Målskillnaden för Blue Fox är 58-41 och det finns bara två lag i serien, OLS och Steelers, som släppt in färre mål. Försvarsspelet är det inget fel på hos Blue Fox. I numerärt överläge är Blue Fox seriens näst bästa lag. Blårävarna gör mål efter 3 minuter och 12 sekunder i power play. Det betyder att varannan utvisning ger utdelning i form av mål. I numerärt underläge är Blue Fox fjärde bästa lag. Det tar i medeltal 4 minuter och 55 sekunder att göra mål på Blue Fox.

Till matchen mot SalBa efterlyser vi främst bättre spel med boll. I den senaste matchen, mot Blackbirds, hade hemmalaget stundvis problem att få kontroll över bollen. Bättre passningar och bättre mottagningar vill vi se. Lite mera mod från backarna vil vi också se. Ibland blir uppspelen onödigt omständiga när backarna väljer att backa hemåt istället för att våga spela framåt. I den senaste matchen var Robin Holländer i fint slag och tredje femman stod för två mål. Vi hoppas nu att även andra femman kommer igång till lördagens match. Tommi Ahola kan vara ett frågetecken eftersom SPV har match samma dag på hemmaplan mot Lovisa Tor. Blir han borta får vi se en nykomponerad första femma.

Matchen mot SalBa får celebert besök eftersom justitieministern Anna-Maja Henriksson kommer att släppa ner matchbollen. Gör som justitieministern och besök Stjärnhallen i Nykarleby på lördag kl. 16.00. Visa ditt stöd, klä dig i blått!

SalBas artikel inför matchen hittar du här.

Stöd Innebandyföreningen Blue Fox genom att köpa en mössa!

SalBa från Raumo

Matchen mot SalBa får celebert besök eftersom justitieministern Anna-Maja Henriksson kommer att släppa ner matchbollen. Gör som justitieministern och visa ditt stöd för Nykarleby-innebandyn. Visa ditt stöd, klä dig i blått!