Vinst i öppningsmatchen mot HIFK

Det blev vinst med 1-5 på bortaplan mot HIFK i öppningsmatchen. Periodsiffrorna skrevs 1-1, 0-2, 0-2.

Johnny Ojala stod för 2 mål + 3 assist = 5 poäng i matchen mot HIFK.

Markus Åbb berättar att Blue Fox inledde lite skakigt och att HIFK spelade bra försvarsspel. Trots att Blue Fox låg under spelmässigt kunde man hålla jämna steg i målprotokollet. Blue Fox:s mål i första perioden gjordes av Johnny Ojala på pass av Janne Karvonen. Markus Åbb berättar "I andra perioden tog vi över mer och mer." Kim Nyström svarade för två mål, båda på pass av Johnny Ojala. "Tredje perioden var sen klart vår och vi kunde säkra segern" säger Åbb. Målen i tredje perioden gjordes Mikael Nyvall på pass av Johnny Ojala och av Johnny Ojala själv utan assistans.

Enlund

Från mitten av den andra perioden kom Sjöblom in istället för Stormåns i tredje kedjan. De sista 10 minuterna i matchen spelade man i princip med två formationer.

På frågan om han vill framhålla någon speciellt svarar Åbb: "Johnny Ojala stod för 2 + 3, vad mera kan man kräva av honom. Han motsvarade alla förväntningar. I övrigt vill jag tacka försvaret som gjorde en bra match. Säsongen är igång och vi inledde bra"

Innebandyförbundets statistik från matchen hittar du här.