Gäster från Kervo i Stjärnhallen

Följande lag att besöka Stjärnhallen är Blackbirds United från Kervo. Blackbirds United är en ny konstellation som uppstod när föreningarna Derius, Keravan Bandy och SC Kaneetti slog ihop sin påsar. Eftersom SC Kaneetti hade en plats i Divari fick Blackbirds ta över den.

Stabila backen Jakob Klingenberg öppnade målkontot mot Woodcutters.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


SC Kaneetti slutade senaste säsong på tredje plats i division 1 östra zonen. I årets Divari ligger Blackbirds på en nionde plats med 8 poäng efter 10 spelade matcher. I matcherna har det blivit 4 vinster och 6 förluster. Med tanke på att Pääkallo.fi inför säsongen tippade att Blackbirds skulle sluta på en tredje plats i Divari så kan man lugnt säga att resultaten är i underkant. I de tre senaste matcherna har det blivit en vinst och två förluster för Blackbirds, men då hinner laget ännu spela en match på fredag innan man möter Blue Fox. Den 23.10 blev det förlust mot Ilves med 2-6 på hemmaplan. Söndag 6.11 besegrade man Woodcutters med 5-4 på hemmaplan på övertid och fredag 11.11 blev det storförlust med 13-6 mot FoSu i Forssa. Pääkallo.fi tippade inför säsongen att Blackbirds skulle sluta på en tredje plats i Divari. För att uppnå den platsen behöver Blackbirds vända trenden och ta några vinster.

Jyri Laine var bästa poängplockare i SC Kaneetti senaste säsong med 50+14=64 poäng på 25 matcher, han följdes närmast av Mikko Piippo med 10+46=56 på 28 matcher och Petri Pyysing med 22+22=44 poäng på 25 matcher. Av dessa tre är det bara Pyysing som är kvar i Blackbirds. Laine och Piippo har dragit vidare till Lovisa Tor i Salibandyliiga. Till Lovisa har även backen Tuomas Savukoski flyttat sina bopålar. Årets interna poängbörs toppas av backen Teemu Liikanen med poängen 2+9=11 på 10 matcher. Han följs närmast av Petri Raitala med 8+1=9 poäng på 7 matcher. Raitala tog senaste säsong guld med SSV i Salibandyliiga. Då hade han 2+2=4 poäng på 21 matcher. Totalt har Raitala spelat 131 matcher i ligan med poängen 40+43=83. I Blackbirds har Petri Raitala återförenats med sin bror Perttu som spelat 176 matcher i Salibandyliiga med poängen 51+59=110. Tredje i den interna börsen är Mikko Manninen med 7+2=9 poäng på 10 matcher. En annan spelare med hyfasd ligarutin är Jani Karonen med 136 matcher på högsta nivå.

I Blue Fox är det första gången på väldigt länge som någon annan än Johnny Ojala toppar poängbörsen. Båda Tommi Ahola och Johnny Ojala har samlat 21 poäng, men Ahola är i ledningen i kraft av att han gjort flera mål. Aholas poängskörd är 17+4 och Ojalas är 10+11. De följs närmast av Jori Isomäki på 2+11=13 poäng. Ahola kan däremot vara ett frågetecken i söndagens match eftersom SPV samma dag spelar match i Björneborg mot SPV. På lördag har SPV hemmamatch mot Josba. Janne Karvonen och Petteri Toivola har haft förkylningar under veckan och vilat från träning. Thomas Enkvist är fortfarande skadad, men han har försökt träna denna vecka i väntan på magnetröntgen. Det finns en del frågetecken i Blue Fox laguppställning till söndag, men Jori Isomäki brukar säga att det går inte att koncentrera sig på vilka spelare som är borta, istället måste vi se vilka som är på plats. I truppen finns trots allt en bredd och det kan vara att någon annan spelare från SPV dyker upp till söndagens drabbning.

Blue Fox har nu sju matcher i rad utan förlust. På söndag kan den som kommer till Stjärnhallen få uppleva den åttonde matchen. Matchen börjar kl. 16.00. Visa ditt stöd, klä dig i blått!