Oavgjort mot Tiikerit i Dickursby

Herrarna lyckades få med sig en poäng från Dickursby. Matchen mot Tiikerit slutade 7-7 efter perioderna 1-3, 3-2 och 3-2. Tommi Ahola var ännu en gång formstark med poängen 4+1. Johnny Ojala hade 1+3.

Sami Saari gjorde i Dickursby sitt första mål i seriespelet i Divari.

Blue Fox fick en bra start på matchen och kunde i mitten av den första perioden gå upp i ledning. Vid 10.26 var det Tommi Ahola som nätade på pass av Johnny Ojala. Vid tiden 12.31 kunde Kim Nyström öka på till 0-2, framspelad av Tommi Ahola. Dryga minuten senare, vid 13.38 utökade Sami Saari ledningen till 0-3 framspelad av Jakob Klingenberg. Målet var samtidigt Saaris första i Divari-seriespelet. Saari gjorde senaste säsong ett mål, men det kom i ligakvalet. Tyvärr kunde Blue Fox inte hålla nollan i öppningsperioden utan vid tiden 14.34 lyckades man schabbla in bollen i eget mål och ställningen var därmed 1-3 efter första perioden.

Tiikerit kunde reducera till 2-3 vid tiden 23.48 i den andra perioden. Thomas Granlund prickade målet med hjälp av Matias Marjanen. Vid tiden 24.52 blev Mikael Nyvall utvisad för farligt spel, men Tiikerit kunde inte utnyttja situationen. Matchuret hade tickat fram till 29.28 när Tomas Nurmi kvitterade för Tiikerit på pass av Matias Marjanen. Blue Fox kunde dock återta ledningen vid tiden 31.49 genom Johnny Ojala på pass av Tobias Brännbacka. En stund senare blev Janne Karvonen utvisad och Tiikerit kunde igen kvittera till 4-4 genom Olli Rinne på pass av Mika Häiväläinen. Vid tiden 35.59 blev Tomas Nurmi utvisad. Nurmi fick sitta nästa hela sin utvisning, men vid tiden 37.53 blixtrade Tommi Ahola till och gjorde 4-5 på pass av Johnny Ojala.

Det hann bara går 48 sekunder av den tredje perioden före Tiikerit kunde kvittera genom Mikko Palonen på pass av Thomas Granlund. Vid 43.31 blev Antti Koistinen utvisad för farligt spel, men Blue Fox kunde inte utnyttja läget. Istället kunde Tiikerit för första gången ta ledningen i matchen vid tiden 46.54 när Olli Rinne gjorde mål assisterad av Tom Blomqvist. Knappa minuten senare vid tiden 47.52 utökade Thomas Granlund ledningen till 7-5 på pass av Marko Vaittinen. Som tur var Tommi Ahola fortfarande på målhumör och endast 6 sekunder senare kunde han reducera till 7-6 på pass av Johnny Ojala. Vid 49.51 blev Jakob Klingenberg utvisad för slag på klubba, men Blue Fox klarade av att freda sitt mål under utvisningen. Vid 53.29 kunde Tommi Ahola kvittera matchen på pass av Jori Isomäki. Roni Viitanen drog på sig en utvisning vid tiden 56.12 för slag på klubba. Blue Fox fick därmed chans att avgöra matchen i numerärt överläge, men tyvärr lyckades man inte sätta bollen i mål. Matchen gick därmed till förlängning där inget av lagen kunde avgöra matchen.

Det kändes nog som att vi förlorade en poäng i matchen mot Tiikerit säger Markus Åbb dagen efter. I Kajaana vann vi en poäng, men nu förlorade vi en poäng. Vi spelade inte bra. Vår inställning och koncentration var inte bra.

Påverkade parketten ert spel?

Parketten påverkar vårt spel med boll, men det får inte påverka vår inställning. Det kan inte påverka hur vi springer hemåt när vi tappar boll. Spelet med boll blir inte lika bra på parkett som det blir på hemmaplan.

Tommi Hakala skulle vara med er i Dickursby, varför var han inte med?

Hakala hade feber. Han var på länk på lördag, men han började må dåligt och fick avbryta. På söndag morgon hade han feber.

Det skiljer bara två poäng mellan andra och åttonde lag i Divari, det är en jämn serie.

Ja, många resultat har gått i kors. Vi var medvetna redan före säsongen att många matcher skulle gå i kors, men en del resultat har nog förvånat oss. Det gäller att ta poäng i varje match för att hållas med i toppen. Man har inte råd med några långa förlustrader.

Vad tror du om söndagens match mot Blackbirds United?

Jag ska förbereda mig genom att titta på deras tidigare matcher. Vi måste få tillbaka inställningen och kämpaglöden. Vi har nu två hemmamatcher i rad och vi siktar naturligtvis på att ta fyra poäng.