Oavgjort mot Papas

Herrarna spelade oavgjort i sin match mot Papas i Kajaana ikväll. Matchen slutade 6-6 efter förlängning. Periodsiffrorna var 3-1, 1-3 och 2-2. Blue Fox låg under med 6-4 i den tredje perioden, men lyckades kvittera genom Janne Karvonen och Robin Holländer. Johnny Ojala var poängbäst med 3+1.

Robin Holländer gjorde det viktiga kvitteringsmålet till 6-6.

Papas kunde ta ledningen i matchen vid tiden 5.05 när Pekka Sonninen gjorde 1-0 på pass av Jani Lipsanen. Vid tidne 8.42 utökade Papas till 2-1 genom Heikki Käsmä på pass av Matti Kauppila. Vid 10.07 blev Antti Viinikka i Papas utvisad för hindrande av spel. Blue Fox var inte sena att utnyttja läget och Janne Karvonen satte reduceringen till 2-1 på pass av Johnny Ojala. Vid 12.41 blev Lauri Heikkinen utvisad för lyft av klybba, men denna gång kunde Blue Fox inte dra nytta av läget. Istället kunde Papas utöka sin ledning när bara 30 sekunder återstod av första perioden. Anssi Pyykkönen satte 3-1 framspelad av Mika Kemppainen. Vi kunde lika bra ha lett efter första perioden säger tränaren Markus Åbb. Tyvärr hade vi inte tillräcklig bra skott och att matchen spelades på parkett påverkade nog oss. Det är som helt annan gren att spela på parkett. Bollen studsar på ett annat sätt och vi halkade runt på det hala golvet.

I den andra perioden spelade Blue Fox bättre och bättre. Vid tiden 23.32 kunde Johnny Ojala reducera till 3-2 på pass av Tommi Ahola. Vid 26.29 blev Anssi Pyykkönen utvisad för farligt spel. Blue Fox behövde bara 11 sekunder på sig för att göra mål i numerärt överläge. Johnny Ojala var målskytt och Jori Isomäki passade. Matchen var därmed kvitterad till 3-3. Det skulle därefter ta närmare 12 minuter innan följande anteckning i matchprotokollet.  Jussi Hankkio blev utvisad för hindrande av spel vid tiden 38.32. Johnny Ojala kunde trots att man var en man kort föra upp Blue Fox till ledning i matchen vid tiden 39.04. Jori Isomäki stod för framspelningen. Tyvärr blev ledningen inte långvarig eftersom Anssi Pyykkönen kunde kvittera 16 sekunder senare på pass av Mika Kemppainen. Periodens sista anteckning blev målvakten Jarkko Hakkarainens utvisning vid tiden 39.58.

Blue Fox fick alltså inleda den tredje perioden i numerärt överläge, men tyvärr blev det inte någon utdelning. Vid 48.56 kunde Papas pånytt gå upp i ledning när Ilkka Kantola gjorde 5-4 på pass av Antti Viinikka. Knappt två minuter senare utökade Pekka Sonninen ledningen till 6-4 framspelad av Jani Lipsanen. Här visade Blue Fox prov på kämpatag och bara 13 sekunder senare kunde Janne Karvonen reducera till 6-5 på pass av Sami Hillu. Vid 54.19 kom det viktiga kvitteringsmålet som gjordes av Robin Holländer på pass av Mikael Nyvall. Matchen var 6-6 och den gick till förlängning. Förlängningen förblev mållös och slutresultatet kunde därmed fastslås till 6-6.

Vi hade nog tillräckligt med målchanser i matchen så att vi hade kunnat vinna den säger Markus Åbb. Ser man till matchbilden får vi trots allt vara nöjda med en poäng. Vi fick jaga nästan hela matchen trots att vi var i ledning en gång, men den ledningen varade bara i 16 sekunder. Vi spelade upp oss under hela matchen. Vi gjorde bra ifrån oss i andra perioden och att vi kunde kvittera i den tredje perioden visar på bra kämparanda. Papas är ett lag som spelar väldigt hårt framför båda målen. De har en fysisk spelstil och då krävs det att man kan svara med samma medel.

Det sköts ovanligt mycket skott i den här matchen. Mikael Enlund hade 42 räddningar och Jarkko Hakkarainen 36 räddningar. Vad beror det på?

Det beror på parkettgolvet. Parketten kräver att man spelar mera rätlinjigt och då blir det mera skott på mål.

Vilket lag var närmare att avgöra i förlängningen?

Vi hade mera boll i förlängningen, men Papas hade kanske den vassaste chansen. Där gjorde Mikael Enlund en matchavgörande räddning.

Ni möter ÅIF hemma i nästa match. Vad har du för tankar om den matchen?

ÅIF är ett svårt lag att möta, men det är också ett väldigt ojämnt lag. Det är stor skillnad mellan att möta dem när de har en rba dag och när de har en dålig dag.