Thomas Enkvist fortsätter i Blue Fox

Thomas Enkvist som är känd som en riktig grovjobbare i Blue Fox har valt att skriva på ett 2-årskontrakt med laget. Vi ringde upp Thomas för att få en pratstund med honom.

Thomas Enkvist är en riktig kämpe som ger allt i varje situation.
Foto: Glenn Hägg


Du har skrivit ett nytt 2-årskontrakt med Blue Fox, hur känns det?

Det känns otroligt bra.

Det är ju rätt så ovanligt med längre kontrakt i innebandy, varför valde du det?

Det känns viktigt för mig att fortsätta med tanke på farmavtalet med SPV som jag tycker är verkligen spännande. Jag tycker jag hittat min roll i laget och jag vill ge järnet ännu några år med laget. Trots att jag är Jakobstadsbo så är Blue Fox min hemmaförening och jag känner alla i laget. Jag tycker också att Blue Fox har en bra organisation. När de här två åren är till ända så är jag 34 år och då måste jag utvärdera hur det känns att spela innebandy.

Du är känd som en grovjobbare i Blue Fox, vad tycker du är dina styrkor som innebandyspelare?

Jag tycker jag skjuter hyfsat bra. Sen är jag en spelare som aldrig ger upp. Jag går in 120% i värje närkamp. Jag försöker tända laget med mina kämpainsatser och min vilja, jag har ju aldrig varit någon tekniker.

Det behövs olika typer av spelare i ett lag.

Absolut och jag tycker att min uppgift är att skapa utrymme för de mera tekniska spelarna. Om laget inte är på topp i en match så kan jag gå in och köra 120% i några byte och väcka laget.

Vad har du för personlig målsättning inför säsongen?

Jag skulle gärna göra 20 poäng. Samtidigt vill jag spela hårdare utan att dra på mig mera utvisningsminuter. Jag vill klara av att gå in hårdare i närkamperna utan att dra på mig mera utvisningsminuter. Jag tyckte jag hade lite för mycket utvisningsminuter förra säsongen och det vill jag bättra på.

Är det något annat du vill att vi ska skriva om?

Jag tycker vi har det överlägset bästa publikstödet i serien. Vi har otroligt bra hjälp av publiken. Det är en otrolig känsla att springa in på planen i Stjärnhallen!
Sen så tycker jag att Robin Holländer och Johnny Fredriksson gjort stora framsteg under sommaren och det är glädjande. Speciellt Robin hoppas jag ska få ett genombrott i år. Det är roligt att se att pojkarna insett att det krävs hård träning för att lyckas.

Vad har du för hälsning till fansen?

Fortsätt kom på match!