Oavgjort i matchen mot Thorengruppen

Blue Fox spelade oavgjort 5-5 mot Team Thorengruppen i den första träningsmatchen på svensk mark. Helt bra öppning av oss säger tränaren Markus Åbb.

Blue Fox firar ett av sina mål i matchen mot Team Thorengruppen.
Foto: Mats Ragnarsson


Vi var lite nervösa i början säger Markus Åbb, men sen kom vi bättre och bättre in i matchen. Slutsiffrorna var helt rättvisa trots att motståndarna hade flera farliga målchanser. De tre första målen som motståndarna gjorde var klara misstag av oss. I andra perioden ledde vi med två mål, men Thorengruppen lyckades kvittera i tredje perioden. Som helhet tckte jag det var en ba match av oss. Vi fick möjlighet att testa en del olika saker.

Vilka SPV-spelare spelade med er och hur fungerade det?

Vi hade anfallaren Tommi Hakala och backarna Juho Väisänen och Henri Urmas med oss. Jag tycker de var positiva överraskningar. Pojkarna har ju inte ens tränat med oss tidigare, men de skötte sig riktigt bra.

Är det nån annan spelare du vill berömma?

Tommi Ahola spelade sin första match för säsongen med oss och och han har inte heller tränat med oss och det fungerade direkt. Tony Jumppanen gjorde en bra match i målet.

Vad säger du om morgondagen?

Imorgon blir det bättre motstånd när vi möter Umeå City. Då gäller det för hela laget att vara vakna. Jori Isomäki spelade med SPV i dag, men i morgon spelar han med oss.

Målgörare

Tommi Ahola x 2, Johnny Ojala, Petteri Toivola och Henri Urmas

Formationer

Ojala - Nyström - Ahola
Väisänen - Brännbacka

Toivola - Karvonen - Kallvik - Hakala
Saari - Klingenberg

Holländer - Sjöblom - Fredriksson
Urmas - Sarkkinen

Jumppanen

I andra kedjan delade fyra anfallare på tre platser.