Herrarna spelar träningsmatcher i Sverige

Blue Fox herrar åker nästa vecka till Sverige för de traditionella årliga träningsmatcherna mot Umeå City. Nytt för i år är att även SPV följder med på resan.

Bilden på Markus Åbb med slutspelsskägg är från vårens kvalmatcher.
Foto: Glenn Hägg


Vi kommer att åka med samma buss som SPV på den svenska sidan och vi kommer också att övernatta på samma ställe berättar tränaren Markus Åbb. En del spelare från SPV kommer också att spela någon av träningsmatcherna med oss.

Hur många matcher kommer ni att spela i Umeå?

Vi spelar tre matcher i Umeå. Vi kommer att möta Umeå City, Team Thorengruppen och Ersboda. SPV kommer också att spela tre matcher, men de möter Umeå City två gånger och Team Thorengruppen en gång. Matcherna kommer att spelas i den nya hallen Gammlia Arena. Vi kommer att spela en match på fredag, en match på lördag och en match på söndag. Arenan har två planer så SPV kommer att spela sina matcher samtidigt.

Vad har ni för målsättning med matcherna?

Det viktigaste för oss är att se var vi ligger för tillfället. Vi behöver få se vad som måste förbättras innan serien startar. Det är speciellt försvarsspelet vi vill slipa på eftersom vi gjort några små förändringar på den biten. Det är hur som helst ett viktigt veckoslut med hårda matcher.

Är ett sånt här tillfälle också viktigt för lagsammanhållningen?

Vi har haft så få förändringar i truppen från senaste säsong så för oss är det här lägret inte så viktigt ur den aspekten. För vårt lag är det ganska naturligt att få bra sammanhållning eftersom vi åker så mycket buss tillsammans under säsongen.

Hur är det att spela matcher mot svenska lag, skiljer sig spelstilen på något sätt?

Generellt så tycker jag att spelarna är lite mera tekniska i Sverige, speciellt när det gäller passningsspelet. De svenska lagen är däremot lite passivare i sin spelstil. I Finland ser man ofta att spelet går från ena ändan av planen till den andra. Det ser man kanske inte så mycket mot svenska lag, då blir spelet mera avvaktande. Finska lag är mera fysika och rätlinjiga. Det ser man också på det finska landslaget. Till att börja med försökte vi spela som Sverige och slå dem med deras egen spelstil, men det lyckades inte. Nu när det finska landslaget hittat en egen spelstil som passar oss så har vi lyckats slå Sverige.

Umeå City

Team Thorengruppen

Ersboda SK

SPV