Seger i första träningsmatchen

Blue Fox herrar inledde på fredag kväll säsongen med att träningsspela mot Toholammin Urheilijat i Stjärnhallen i Nykarleby. Segern skrevs 5-3 för hemmalaget efter perioderna 2-0, 2-2 och 1-1.

Robin Holländer gjorde två mål i matchen mot TU.

Blue Fox hade flera bra skott i början av den första perioden. Både Sami Saari och Janne Karvonen var nära att sätta bollen i mål. Vid tiden 7.24 fick Johnny Ojala bollen på vänsterkanten och passade in till Robin Holländer som sökt sig in i slottet. Holländer sköt direkt och bollen gick in mellan benen på TU:s målvakt. Vid tiden 15.31 kunde Johnny Ojala utöka ledningen till 2-0 genom ett skott från högra kanten. Skottet gick in vid närmsta stolpen. Eldning med 2-0 efter första perioden för Blue Fox.

Vid tiden 24.33 har Harri Keskisipilä sökt sig in i slottet och får bollen från vänsterkanten. Keskisipilä stöter till bollen och den tar en konstig båge över Mikael Enlund i Blue Fox-målet. Ställningen är 2-1. Vid 27.59 har Janne Karvonen ett bra genombrott, men skottet går strax över mål. Vid 30.29 drar TU på sig en utvisning. Blue Fox behöver bara 4 sekunder på sig för att utnyttja utvisningen. Johnny Ojala får bollen längs med mittlinjen, tar ett steg framåt och låter kanonen tala. 3-1 till Blue Fox. Vid tiden 26.45 gör TU ett dåligt frislag från eget hörn. Anton Kallvik snappar upp bollen och passar in till Robin Holländer som igen skjuter ett lågt skott som går in under målvakten. Vid 39.59 tappar Blue Fox bollen i egen zon och det är TU inte sena att utnyttja. Bollen passas snabbt in framför mål och det blir mål genom ett direktskott. Ställningen är därmed 4-2 efter två perioder.

Vid tiden 45.07 skjuter Sami Saari ett dragskott bakom mittlinjen som går i mål vi den vänstra stolpen. Passningen står Sami Hillu för. Vid tiden 51.25 tar TU time out. Vid 11.51 blir den tidigare Blue Fox-spelarenTuomas Puutio utvisad. Det blir inget mål under utvisningen, men Kim Nyström har en klingande stolpträff. Vid tiden 58.16 kan TU reducera till 5-3 genom ännu ett direktskott i slottet. TU försöker ännu ta ut målvakten för att kunna utmana Blue Fox, men det blir trots det aldrig riktigt spännande. Att TU drar på sig en utvisning i offensiv zon gör naturligtvis saker och ting inte lättare. Det var roligt att se både Janne Karvonen och Sami Hillu tillbaka i Blue Fox-dressen. Roligt var det även att få se den 17-årige egna junioren Jonas Forsbacka debutera med representationslaget. Petteri Toivola valde att denna gång agera spelande tränare för TU, men nästa helg kommer han att spela med Blue Fox i Sverige.

Det syns att det är första träningsmatchen för oss säger Markus Åbb efter matchen. Bollen studsar lite för mycket för oss. Det är trots allt bättre att första matchen kom nu för oss istället för att vi spelar vår första match i Sverige om en vecka. Vi har försökt ändra lite på vårt försvarsspel och det fungerade väl sådär under matchen. Vi har jobbat med det några veckor nu, men vi behöver nog jobba lite mera på det. En vinst är alltid en vinst och det är bra at inleda träningsmatcherna med en vinst.

Ojala - Nyström - Holländer
Isomäki - Backlund

Fredriksson - Karvonen - Kallvik
Hillu - Saari

Brännbacka - Forsbacka - Kronholm
Sarkkinen - Klingenberg

Enlund och Jumppanen delade på ansvaret i målet. Holländer och Karvonen böt plats med varandra efter halva matchen.