Herrarna möter FBC Turku och LoSB

Blue Foxs herrar spelar dubbla hemmamatcher i helgen. På lördag kommer FBC Turku från Åbo på besök och på söndag gästar LoSB från Lojo Stjärnhallen. Det blir spännande matcher där Blue Fox kan bjuda på revansch efter plattmatchen mot FoSu.

Mikael Nyvall har bättrat på under hela säsongen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


FBC Turku har spelat några säsonger i division 1 och ligger för tillfället på en femte plats i serien med 18 poäng på 21 matcher. Poängen har man samlat på sig efter 8 vinster, 2 oavgjorda och 11 förluster. FoSu som ligger på kvalplats har lika många poäng och Woodcutters är bara en poäng efter. Till nedflyttningsplats skiljer det tre poäng. FBC Turku är alltså ett lag som kämpar för sin existens i division 1. FBC Turkus målskillnad är 133-133. Laget gör lika många mål som man släpper in. FBC Turku verkar var inne i en dålig period för tillfället, på de tre senaste matcherna har det nämligen blivit tre förluster. Förlusterna har kommit i tur och ordning mot SC Kaneetti på bortaplan, mot LoSB på bortaplan och mot M-Team på hemmaplan. Två av förlusterna har däremot kommit med uddamålet så det har varit tuffa matcher.

På det personliga planet har Tuomo Reponen varit poängbäst i FBC Turku med 8+24=32 poäng på 16 matcher. FBC Turku har ett väldigt jämnt spelargarde med fyra spelare som följer tätt efter Reponen. Antti Kauppinen har 13+17=30, Jani Varjonen 19+10=29, Jarno Laaksonen 21+7=28 och Aku Kuikka 19+8=27 poäng. Harri Soini är bäste målvakt i FBC Turku med räddningsprocenten 82,08.

LoSB är nykomlingar i årets division 1. LoSB ligger på åttonde plats i tabellen, vilket är lika med nedflyttningsplats. Laget har samlat på sig 15 poäng på 21 matcher. Poängen har kommit efter 7 vinster, 1 oavgjord och 13 förluster. Målskillnaden är 103-143. Även LoSB kan därmed klassificeras som ett lag som kämpar för sin plats i division 1. På de tre senaste matcherna har det blivit en förlust och två vinster. Vinsterna kom på hemmaplan mot FBC Turku och USB. Förlust blev det mot KeLy på bortaplan. LoSB har därmed sett lite piggare ut på senare tid, före vinsten mot FBC Turku kom det nämligen fem förluster på rad. LoSB spelar bortmatch mot Indians på lördag vilket kan vara en fördel för Blue Fox.

Juuso Jolkkonen är bäste poängplockare i LoSB med 12+15=27 poäng på 21 matcher. Han följs närmast av Tommi Palenius med 11+11=22 på 21 matcher och Teemu Manninen med 14+7=21 poäng på 17 matcher. Efter dessa herrar kommer den 1975 födde LoSB-legendaren Eddy Sobott med 9+7=16 poäng på 21 matcher. LoSB har förstärkt på målvaktssidan där Jani Malmelin gjort comeback och övertygat med räddningsprocenten 92,31 efter två matcher.

Blue Fox ligger på en andra plats i tabellen. Poängavståndet till M-Team är endast en poäng trots att M-Team hade läge att utöka ledningen mot Erä Akatemia. Erä Akatemia vill dock ha poängen själv och därmed har Blue Fox fortfarande goda chanser att nå toppen. Blue Fox har samlat på sig 32 poäng på 21 matcher. Poängen har kommit efter 15 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster. Målskillnaden är fin-fina 118-76. Blue Fox har därmed visat upp det överlägset bästa försvarsspelet i division 1. Endast två andra lag, OLS och M-Team has släppt in färre än 100 mål. Formen har det däremot varit lite si om så med. Blue Fox har på de tre senaste matcherna åkt på två förluster och knipit en vinst. Förlusterna kom borta mot KeLy och FoSu. Vinsten kom borta mot Woodcutters.

Johnny Ojala är alltjämt poängbäst i Blue Fox med 31+19=50 poäng på 21 matcher, vilket berättigar till en tredje plats i poängbörsen för division 1. Han följs i Blue Fox närmast av Jori Isomäki med 9+21=30 poäng på 21 matcher, Tommi Ahola med 16+9=25 poäng på 16 matcher och Kim Nyström med 8+10=18 poäng på 21 matcher. Andra kedjan har bättrat på sitt spel under säsongen och såväl Jonathan Sjöblom som Mikael Nyvall har sett pigga ut på slutet. Jarno Pahkakangas lär åter vara med i hetluften när det vankas hemmamatcher. Det borde bädda för bättre försvarsspel än i matchen mot FoSu. Spelet i power play har haltat betänkligt på slutet och där finns en hel del att bättra på. Frågan är om någon ny spelare får chansen i numerärt överläge? Mikael Enlund har den bättre räddningsprocenten av Blue Foxs målvakter med 86,38 och han kommer antagligen att stå matchen mot FBC Turku. Möjligtvis kan det vara läge att låta Tony Jumppanen få känna på hetluften i matchen mot LoSB.

En sak är säkert och det är att det blir spännande matcher i Stjärnhallen både på lördag och söndag. Både FBC Turku och LoSB kämpar för sina platser i division 1. Blue Fox igen kämpar för en kvalplats till Salibandyliiga. Det är alltså mycket som står på spel. Bara om du är på plats i Stjärnhallen kan du uppleva stämningen! Matchen mot FBC Turku börjar kl. 18.30 på lördag och matchen mot LoSB börjar kl. 16.00 på söndag.