Blue Fox upp i serieledning

Blue Fox gick upp i serieledning i division 1 västra efter kvällens vinst mot PSS i Borgå. Matchen slutade 3-8 efter perioderna 2-3, 0-2 och 1-3. Johnny Ojala gjorde 4 mål i matchen och gick därmed upp i ledning i poängbörsen.

Johnny Ojala lyckades pricka in fyra mål i matchen mot PSS.

Vid tiden 2.53 drog Tommi Ahola på sig en utvisning för slag eller spark på klubba. PSS behövde bara två sekunder på sig för att utnyttja läget. Henri Lassila antecknades som målskytt och Valtteri Etholen var framspelare. Vid 6.27 kunde Johnny Ojala kvittera på pass av Tobias Brännbacka. Vid 7.50 kunde Jori Nyrhivaara föra upp PSS till en ny ledning. Det skulle nu ta nästan 8 minuter innan Blue Fox kunde kvittera. Vid tiden 15.48 kunde Mikael Nyvall pricka in 2-2. Vid tiden 16.46 kunde så Tobias Brännbacka före upp Blue Fox i dagens första ledning. Tommi Ahola stod för passningen.

Vid tiden 24.22 blev Nicholas Heiniö utvisad två minuter för spel med huvudet. Det läget kunde Blue Fox utnyttja och Johnny Ojala prickade in 2-4 på pass av Tommi Ahola. Vid tiden 31.55 kunde Johnny Ojala fullborde sitt hat trick. Denna gång var det Petteri Toivola som agerade framspelare. PSS åkte ännu på en utvisning i den andra perioden, men den kunde Blue Fox inte dra nytta av.

Drygt halva tredje perioden hade passerat när Jori Nyrhivaara vid tiden 51.44 kunde reducera till 3-5 framspelad av Tuomas Hyökki. Vid tiden 54.47 kunde Kim Nyström utöka Blue Foxs ledning till 3-6 under avvaktande utvisning. Jori Isomäki passade fram till Nyströms mål. Exakt en minut senare kunde Tommi Ahola ännu öka på till 3-7. Nu agerade Kim Nyström som framspelare. Samtidigt tog PSS även time out och valde att spela utan målvakt. Vid tiden 58.01 straffade det sig när Johnny Ojala prickade in sitt fjärde och Blue Foxs åttonde mål för dagen. Vid tiden 59.39 drog Sami Saari på sig en utvisning för slag eller spark på klubba. Vid 59.59 blev Jori Nyrhivaara utvisad 2+10 minuter för osportsligt uppträdande.