Daniel Blomqvist kallad till Pohjola Cup

Målvakten Daniel Blomqvist har blivit kallad till Pohjola Cup för pojkar födda 1994. Daniel fick under förra säsongen chansen att debutera i Divari med herrlaget och siktet är nu inställt på att få mera speltid i Divari.

Daniel Blomqvist fick debutera i Divari i matchen mot Papas.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Till Pohjola Cup har kallats 90 utespelare och 12 målvakter till fyradagarsevenemanget som går av stapeln 9-12.8.2012 vid Eerikkilä idrottsinstitut. Förutom spelare födda 1994 har även några av landets bästa pojkar födda 1995 blivit kallade. Pohjola Cup är granskningstillfälle inför nomineringen av U19 landslaget för pojkar som siktar in sig på junior-VM i Hamburg, Tyskland som spelas i maj 2013.

Daniel Blomqvist spelade senaste säsong med föreningens B94-95 pojkar, men fick även agera andre målvakt i Divari vid ett flertal tillfällen. Daniel Blomqvist är den andre pojkspelaren född på 90-talet från Blue Fox som blivit kallad till Pohjola Cup. För två somrar sedan fick Anton Kallvik samma brev på posten.

Från Österbotten har även karlebybördige Roope Mutka från SPV och Eemeli Peltonen från SPV blivit valda till Pohjola Cup.

Hela listan på spelare som kallats till Pohjola Cup hittar du här.

Senast uppdaterad torsdag, 10 januari 2013 10:28